Zbog velikog broja kritika, Fejsbuk ukida jednu od opcija

Novosti 05.06.2018 20:31
Zbog velikog broja kritika, Fejsbuk ukida jednu od opcija


Fejsbuk će u narednoj nedelji ukloniti opciju trending vesti koja se nalazila na desnoj strani desktop verzije ove popularne društvene mrežeRazlog za ovakvu odluku jeste veliki broj kritika koje su već dugo upućivane menadžmentu Fejsbuka uz tvrdnju da je reč o beskorisnoj opciji i da se u trending vestima najčešće nađu one lažne.

Ova opcija bila je dostupna korisnicima pet zemalja i od klikova medijske kuće su imale udeo zarade od 1,5 odsto.

Kompanija trenutno testira druge načine "dostavljanja" popularnih, najnovijih, ali i drugih kategorija, kakve su na primer lokalne vesti.

Bivši urednici Fejsbuka rekli su da su negodovanja o trending vestima počela 2016, i dodali da su imali pravo na uređivanje naslova, i priznali su da su "rutinski potiskivali" konzervativne priče.

Mnogim korisnicima ove društvene mreže bilo je teško da zamisle da će Fejsbuk moći da zameni Tviter kada je reč o plasiranju vesti. Opcija trending vesti je ovoj platformi pomogla da brže prikupi informacije, ali, to nije navelo ljude da se naviknu na takav način informisanja i veruju u objavljen sadržaj, piše Klix.ba.

Fejsbuk je objasnio kako će uklanjanje trending vesti dati priliku novim novinarskim proizvodima. U njihovom obrazloženju nije jasno navedeno da li će na ovom delu početne stranice ("njuz fidu") biti uvedena sasvim nova opcija ili će ipak biti reč samo o drugačijem načinu distribucije vesti.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak