Beč - 800 policajaca, zatvorene ulice, a sve to jer stiže Putin

05.06.2018 11:07
Beč - 800 policajaca, zatvorene ulice, a sve to jer stiže Putin


U Beču preduzete velike mere bezbednosti pred dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina.Oko 800 policajaca biće zaduženo za bezbednost visokog gosta, najavljeno je uoči posete, uz napomenu da će i neki delovi grada biti zatvarani.

U obezbeđivanje Putina uključene su razne jedinice policije - od specijalnih jedinica Vega i Kobra do običnih policajaca, ali i vojska koja će nadzirati vazdušni prostor iznad Beča. 

Ruta kretanja Putina iz bezbednosnih razloga drži se u tajnosti. 

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen primiće, uz vojne počasti, svog ruskog kolegu. Putin će razgovarati i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom. 

Zatim je predviđeno da Putin, u pratnji šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel, položi venac na spomenik palim ruskim borcima. 

Na kraju posete Putin će sa Van der Belenom otvoriti izložbu "Ermitaž u gostima - dela majstora: od Botičelija do Van Dajka". 

Inače, policiji su prijavljena i dva protesta – jedan protiv Putina, a drugi pristalica Rusije pod motom "Prijateljstvo sa Rusijom". 

Putin u Beč dolazi povodom 50. godišnjice od potpisivanja Sporazuma o snabdevanju gasom iz Rusije, a uoči posete Štrahe je zatražio od EU da ukine, kako kaže, besmislene sankcije protiv Moskve.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak