Vreme je da napokon prihvatite i zavolite sebe: Ako ne znate kako, ovo je tekst za vas

Kurir 04.06.2018 23:20
Vreme je da napokon prihvatite i zavolite sebe: Ako ne znate kako, ovo je tekst za vas


Čini mi se da je to osnova mudrosti koja kaže: ako ne voliš sebe, ne možeš voleti ni druge. Kada ne volite sebe, onda se često ne razumete i skloni ste samokritici. 

Bojite se usamljenosti i izbegavate biti sami, ulazite u veze iz pogrešnih razloga ili zaglavite u pogrešnoj vezi. Kada sebe ne volite, u ljubavnom odnosu vidite početak i kraj svega, a naročito sopstvene sreće, pa i života samog, pa ste spremni da žrtvujete sebe i svoje potrebe za druge. Kada izgubite voljenu osobu, naročito ako se osećate odbačenim, izgubite i sebe, ako se ne volite.


Da li vam svaka kritika i primedba dodirne srce? Ako se to događa onda očito niste previše zadovoljni sami sa sobom. Promenite neke navike, a i način razmišljanja.

 

Vreme je da napokon prihvatite i zavolite sebe: Ako ne znate kako, ovo je tekst za vas

Saveti kako lakše prihvatiti samog sebe:

 

Setite se jedne ili dve manje greške koje znate o sebi. Recite sebi da kroz deset godina njih neće više biti pa je svejedno ako sada postoje. Možda vam nije još jasno zašto imate određene mane, ali s vremenom možda ćete razumeti. Više puta dnevno setite se da svi ljudi imaju dobre i loše karakteristike. Budite strpljivi sami sa sobom. Niste još prestali učiti - učimo se ceo život. Ako verujete u višu silu onda uverite sebe da vas ta sila voli takvog kakvi ste. Na sličan način vole vas roditelji. A pokušajte to i sami.

 

Naučite da se razmazite, a da ne trošite puno. I pokažite sami sebi da se volite. Pomislite na svoje karakteristike koje ne volite, a ne možete ih promeniti. Im li u tim karakteristikama nešto što bi mogli zavoleti?

 

Vreme je da napokon prihvatite i zavolite sebe: Ako ne znate kako, ovo je tekst za vas

Pomislite na nekoga koga volite. Volite li ga uprkos njegovim manama? A zašto ne bi mogli na taj način i sami sebi dati nešto ljubavi? Vežbajte primanje ljubavi – želite li istinski voleti, morate znati primiti ljubav i biti svesni da je zaslužujete. Prihvatite ljubav koju vam daju bliski ljudi, njihova dobra dela, lepe reči, komplimente i poklone. Vežbajte sami sebi govoriti "Volim te", volite se bezuslovno i takva ljubav će vam ispuniti srce.

 

Vežbajte da kažete "ne" - nemojte se osećati krivim ako želite nekoga da odbijete ili niste raspoloženi za nešto što drugi traže od vas. Radite ono što vaše srce želi, a nemojte raditi nešto samo da udovoljite drugima. Radite ono što volite – ako možete pronaći nešto što stvarno volite raditi i tako provodite vreme, pronaći ćete ljubav, radost i sreću u svom srcu.

 

Oprostite - ostavite prošost iza sebe i budite prisutni u svakom novom danu. Oprostite sebi sve napravljene greške, žaljenja i propuste. Vreme je da krenete napred. Negujte se – pronađite vreme za sebe i negujte se fizički, emocionalno, mentalno i spiritualno. Radite ono sto vam pruža osećaj mira, veselja i ljubavi. Idite u šetnju, bavite se sportom, vežbajte, plešite, zdravo se hranite i spavajte.

 


Vreme je da napokon prihvatite i zavolite sebe: Ako ne znate kako, ovo je tekst za vas

Osećajte se dobro sami sa sobom - pogledajte se u ogledalo, nasmešite se i recite sami sebi "Volim te, vredna sam ljubavi". Slušajte omiljenu muziku i čitajte knjige, igrajte se s kućnim ljubimcima, budite ponosni na svoja postignuća, pišite dnevnik o svojim životnim snovima i ciljevima. Nemojte se upoređivati ​​s drugima. Svaki čovek je jedinstveno biće i svako ima drugačiji talenat. Poređenje s drugima izaziva negativne emocije, poput narušenog samopouzdanja, depresije, zavisti i ljubomore. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak