Plava podstiče um

Novosti 04.06.2018 12:38
Plava podstiče um


U slučaju da radite od kuće, idealno je da jednu prostoriju odvojite za kancelariju kako bi privatni i poslovni prostor bili i fizički razdvojeniU slučaju da radite od kuće, idealno je da jednu prostoriju odvojite za kancelariju kako bi privatni i poslovni prostor bili i fizički razdvojeni. Ali većina to ne može da priušti, pa prostor za rad mora da smesti u već postojeću prostoriju. Ma kako mali bio, važno je da ovom prostoru posvetite dovoljno pažnje.

Praktično i šarmantno - dve su ključne reči kojima treba da se rukovodite u uređenju radnog prostora koji treba da vas inspiriše na rad čak i kad vam nije do posla. Pre nego što počnete da uređujete prostor, razmislite o lokaciji. Imajte u vidu koliko se prolazi kroz sobu u kojoj vam je radni prostor i da li ste u stanju da ostanete koncentrisani uprkos povremenoj ili stalnoj buci. Preporuka je da kancelarija ne bude u spavaćoj sobi jer ona asocira na odmor i opuštanje.

Nemojte žrtvovati praktičnost zbog izgleda, razmislite o onom što treba da imate nadohvat ruke da biste radili neometano. Sve stvari treba da služe vama, a ne vi njima. Valjalo bi, ipak, da se radni prostor slaže uz ostatak doma, da ne odudara previše, pa ako vam je stan uređen u retro stilu, neka kancelarija bude sa belim stolom i stolicom i vintidž detaljima, poput kutija za sitnice. Ako vam je dom uređen u modernom minimalističkom stilu, slobodno birajte sto i stolicu sa metalnim elementima.

Kad radimo, pogled s vremena na vreme odluta. Zato bi najbolje bilo da sto stavite tamo gde nećete gledati samo u prazan zid, već u nešto zanimljivije. Prirodno svetlo je idealno, ali ako ste u prostoru bez prozora, okačite sliku na zid ili postavite stolicu tako da gleda na vrata. Sve je bolje od praznog zida. Da on ne bi bio dosadan, ofarbajte ga u boju koju volite. Zaboravite na prave kancelarije koje su ofarbane u bež i neutralne boje. Pink, žuta, zelena - izbor je na vama, uz podsećanje psihologa da plava utiče na naš um, žuta na emocije, crvena na telo, zelena na ravnotežu.

Plava podstiče um

Plava podstiče um

Na zid okačite police za papir i kancelarijski materijal kako bi vam prostor bio uredan. Vodite računa o detaljima, pa izaberite zanimljivu korpu, držač za papiriće, kutiju za olovke. Prostor treba da vas motiviše i inspiriše, stavite zanimljivu sliku na sto, motivacioni citat na zid, uramljenu fotografiju plaže ili omiljenog grada, šta god čini da bolje radite.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak