Žene podložnije urinarnim infekcijama

Novosti 04.06.2018 12:08
Žene podložnije urinarnim infekcijama


Ukoliko se urinarne infekcije pojave, treba povećati unos vitamina C, koji usporava rast bakterija u bešici, a izbegavati alkohol, kafu, šećer, čokoladuOd urinarne infekcije čak dve trećine žena oboli bar jednom u životu, pokazuju statistički podaci. U velikom broju slučajeva ova infekcija se ponavlja u narednih godinu dana. 

Češća je kod trudnica, žena u menopauzi i postmenopauzi, starijih osoba i dijabetičara. 

Mogu da se jave i u slučaju oslabljenog imuniteta, stresa, napora ili neke druge infekcije, što sve skupa dovodi do smanjenja otpornosti sluzokože urinarnog trakta. Hladno vreme takođe pogoduje razvoju ovih infekcija.

Ukoliko se urinarne infekcije pojave, treba povećati unos vitamina C, koji usporava rast bakterija u bešici, a izbegavati alkohol, kafu, šećer, čokoladu. Mlečni proizvodi takođe predstavljaju idealnu podlogu za razmnožavanje bakterija, a posebno za ešerihiju. Ali zato treba piti čajeve od breze, kukuruzne svile, uve, bosiljka, peršuna i drugih biljaka, i to najmanje dva litra u toku dana. Ovi čajevi podstiču češće mokrenje, a samim tim i izlučivanje bakterija iz organizma.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak