Sve se desilo za tren - Stravični detalji nesreće na Ovčanskom putu

Blic 04.06.2018 11:35
Sve se desilo za tren - Stravični detalji nesreće na Ovčanskom putu


U lančanom sudaru tri automobila koji se juče ujutro dogodio na raskrsnici Ovčanskog i Pančevačkog puta, jedna žena je poginula na licu mesta, još dve osobe su podlegle povredama u Urgentnom centru, dok se lekari trećoj ženi i dalje bore za život.
Svoju verziju o tome šta se desilo za "Blic" je ispričao Velizar Guberinić, vozač "fijata", trećeg vozila koje je učestvovalo u tragičnom udesu.

- Ja sam išao iz pravca Zrenjaninskog puta, "dačija" se kretala iz pravca Ovče, a "korsa" novim Pančevačkim putem. Sve se brzo desilo, moj utisak je da je vozilo iz pravca Pančeva najverovatnije prošlo na crveno svetlo i tad udarilo "dačiju" i mene. Žena je, nažalost, poginula odmah - priča Velizar Guberinić, koji je, srećom, prošao bez telesnih povreda, ali je automobil pretrpeo veću materijalnu štetu sa prednje strane.


Sve se desilo za tren - Stravični detalji nesreće na Ovčanskom putu


Bio je vidno potresen zbog cele situacije i kaže da se sve u sekundi dogodilo, ali da je na kraju brzo reagovao i pozvao Hitnu pomoć. Odmah su iz obližnje privatne kuće stigla dva brata, i sami pogođeni ličnom porodičnom tragedijom dan ranije, i pomogli u izvlačenju povređenih žena iz "korse".


Od posledica sudara sve stvari iz automobila bile se razbacane po putu

Kako saznajemo, u "korsi" su se vozile tri žene, sve su bile starije, a one su i najgore prošle. Žena (65), koja je bila suvozač izgubila je život na licu mesta, druga je podlegla povredama u Urgentnom centru, dok se trećoj bore za život.

Po celom putu su bile razbacane stvari koje su se prosule iz "korse": peškiri, pidžame, posteljina, pa se pretpostavlja da su se žene vraćale sa buvljaka u Pančevu.

Od posledica sudara sve stvari iz automobila bile su razbacane po putu.

Sa druge strane, treći učesnik u udesu, vozač "dačije" Zoran Zorić (47), bio je sam u kolima kada se to dogodilo i vraćao se iz Ovče.

- Dugogodišnji mi je prijatelj, on ni mrava ne bi zgazio. Mogu da potpišem da on nije prošao na crveno! On je profesor na Veterinarskom fakultetu, ugledan čovek, fin, uvek spreman da pomogne. On je jutros otišao u drugi deo Ovče kod prijatelja da pomogne u šišanju ovaca, a ovo se desilo kad se vraćao kući, gde isto drži životinje i brine o njima - objašnjava za "Blic" Milorad Bulat, Zoranov prijatelj koji je došao da vidi šta se dogodilo i postara se za profesorova kola.

Bulat dodaje da su mu javili prvo da je u lošem stanju, kasnije da se profesor na kratko osvestio.

- Samo su ga pitali kako je, a on je vikao "ne znam, ne znam" - kroz suze priča Bulat koji kaže da mu je žao što se takvom čoveku baš to dogodilo.

Policija navodi da će se svi detalji istražiti, te da će se otkriti ko je prošao na crveno svetlo i uzrokovao ovu katastrofalnu nesreću. Od meštana smo čuli da delovi semafora na raskrsnici povremeno ne rade i da je moguće da se i danas dogodilo isto.

U blizini raskrnice su firme, koje su reporteri obišli, ali su zbog toga što je nedelja, bile zatvorene, pa niko od radnika nije mogao da posvedoči o tragediji.

Ipak, kada se sudar desio prolaznik je izašao da pomogne nesrećnim ljudima iz vozila, do dolaska vatrogasaca, koji su sekli "korsu" i izvlačili zaglavljenu ženu.

Mnogobrojni meštani Ovče dolazili da vide sta se dogodilo i svi su prokomentarisali da je ta raskrsnica nezgodna i da se na njoj često dešavaju saobraćajne nesreće, te da vozači moraju da budu izuzetno pažljivi pri prolasku.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak