Polunjinov ples za Narodni muzej

Novosti 04.06.2018 11:24
Polunjinov ples za Narodni muzej


U toku snimanje spota u čast otvaranja institucije. Muziku potpisuje akademik Isidora ŽebeljanJEDAN od najpoznatijih baletskih umetnika današnjice Sergej Polunjin glavna je zvezda promotivnog spota, koji je u petak počeo da se snima u Beogradu, a povodom otvaranja Narodnog muzeja, zakazanog za 28. jun - saopšteno je iz kabineta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić. Muziku za spot potpisuje akademik Isidora Žebeljan, a spot će, kako je najavljeno, biti korišćen za promociju Narodnog muzeja u čitavom svetu.

Ukrajinac Sergej Polunjin bio je najmlađa zvezda londonskog Kraljevskog baleta, u kome je postao prvak sa samo 19 godina. Kao gost je rado viđen na svim uglednim svetskim scenama, poput Boljšoj teatra. Šira javnost ga je upoznala kao zvezdu spota Take me to Church, irskog muzičara Hozier, za koji je režiju potpisao Dejvid la Šapela, a o njegovom životu snimljen je dokumentarni film "Plesač".

Polunjin je odabrao Beograd za svoju bazu, odakle već nekoliko godina putuje na nastupe širom sveta, a nedavno je dobio i srpsko državljanstvo.

- Izuzetna mi je čast što učestvujem u ovom projektu budući da, kao državljanin Republike Srbije, sa Beogradom zaista imam posebnu sponu i njegova energija je nešto što me uvek iznova osvaja! Spot na kome radimo biće moj omaž Narodnom muzeju u Beogradu i značaju kulture i umetnosti u mom životu i karijeri. Nadam se da ću svojim učešćem u ovom projektu doprineti da se ljudi širom sveta zainteresuju za bogatu kulturnu baštinu Srbije - izjavio je Polunjin. 


REMEK-DELA

POSLE 15 godina Narodni muzej će biti otvoren za Vidovdan, stalnom postavkom koja obuhvata širok hronološki opseg od dalekog paleolita sve do umetnosti 20. veka. 

Organizovana na tri nivoa reprezentativnog zdanja zgrade postavka će biti raspoređena na 5.000 m2 renoviranog izložbenog prostora.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak