Tuga u Melencima: Dečak ušao u jezero, voda ga odmah progutala

Alo 02.06.2018 14:46
Tuga u Melencima:  Dečak ušao u jezero, voda ga odmah progutala


Miodrag Rešin (13), iako neplivač, posle vožnje biciklom ušao u jezero da se rashladi, a strma obala ga odmah progutala. Dečak se utopio naočigled mlađeg brata i druga iz komšiluka.Dečak Miodrag Rešin (13) utopio se u četvrtak popodne u jezeru u Melencima kod Zrenjanina, naočigled svog mlađeg brata i druga iz komšiluka! Mališan je posle vožnje biciklom rešio da se rashladi u jezeru, iako je neplivač, a strma obala ga je u trenu progutala i nestao je u vodi!

Telo mališana na dnu jezera pronašli su iste večeri ronioci Žandarmerije.

Izvor iz istrage kaže da je nestanak dečaka prijavljen oko 16 sati, a na mesto nesreće odmah su upućene patrole, kao i ronioci Žandarmerije.

- Miodragov mlađi brat i drug ispričali su da su kobnog popodneva vozili bicikl i ušli u vodu da se malo rashlade. Sva trojica su neplivači i stajali su u plićaku, ali je Miodrag u jednom trenutku otišao samo dva metra dalje od njih i počeo je da se davi. Dečaci nisu mogli da mu pomognu i Miodrag je brzo nestao ispod površine vode - kaže naš izvor.

Inače, jezero u kome su se dečaci kupali nastalo je vađenjem peska. Meštani ga zovu Peskara, a u njemu je strogo zabranjeno kupanje, pogotovo jer je na samo dva metra od obale voda veoma duboka.

Meštanin Melenaca, koji se kobnog popodneva zatekao nedaleko od jezera, kaže da je video dečake na biciklima, ali ne i kada su sišli do obale.

- Samo sam u jednom trenutku začuo vriske. Dvojica dečaka su stajala u plićaku i dozivala trećeg. Površina vode je već bila mirna i nisam video gde je mališan potonuo - priča svedok tragedije.

Pero Rešin, otac nastradalog dečaka, kaže da je bio na poslu kada su ga pozvali i rekli mu da mu je stariji sin nestao.

- Ne znam šta se tačno desilo... Mlađi sin Pero mi je ispričao da su se u četvrtak vratili iz škole, da je kod njih došao drug i pozvao ih da idu da se voze biciklima. Miodrag i Pero nikada nisu išli tamo pored groblja, gde je to jezero. Neplivači su obojica, a koliko sam čuo, ni taj njihov drug ne zna da pliva - priča očajni otac, koji od šoka još ne može da shvati da je ostao bez deteta.

Miodragova majka Milijana Novaković samo je tiho plakala i zapomagala:

- Nijedna majka ne treba da sahranjuje svoje dete...

Prema njenim rečima, Miodrag je tog dana posle 16 sati, otišao na Peskaru sa mlađim bratom Perom i njegovim školskim drugovima.

- Igrali su se ispred kuće, a Miodrag mi je rekao da je gladan i da mu spremim nešto da jede. Nedugo zatim nekud su se izgubili. Posle sam čula da je taj dečak Miodragu i Peri predložio da odu do Peskare. Kada su tamo stigli, on je moje sinove neplivače gurnuo u vodu. Izgleda je Miodrag odmah ostao bez dna pod nogama, dok je Pera upao u plićak. Odmah je pokušao da pomogne starijem bratu. Miodragu je pružao ruku. Pera nam je ispričao da je Miodrag samo zamahnuo rukom i nestao ispod površine vode. Taj dečak je Peri rekao da nikome ne kaže da je on bio s njima, a potom je pobegao kući - ispričala je majka koja je za Telegraf rekla da njeni sinovi nikad ranije nisu išli na Peskaru.

U porodičnoj kući stradalog dečaka u petak su se okupili mnogobrojni rođaci i prijatelji kako bi pokušali da uteše Peru i Milijanu.

Ožalošćenu porodicu su posetili i nastavnici Osnovne škole "Dr Boško Vrebalov" u Melencima, koju je pohađao nastradali dečak.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak