Ubijen Radovan Laketić, jedan od glavnih dilera heroina

Kurir 01.06.2018 15:26
Ubijen Radovan Laketić, jedan od glavnih dilera heroina


Na Voždovcu u naselju Veljko Vlahović nađeno je telo jednog od najpoztanijih dilera droge u Beogradu Radovana Laketića (37) iz Pljevalja.Laketić je pogođen sa više hitaca, pretpostavlja se još noćas, a njegovo telo jutros su pronašli prolaznici.

Nedavno je izašao iz zatvora gde je bio zbog trgovine drogom.

Laketić je pre devet godina uhapšen u trenutku kada je izašao iz svog iznajmljenog stana u Ulici učiteljice Leontine Knezo na Banjici. Seo je u automobil, i tada su ga opkolili inspektori za borbu protiv narkotika. U rancu koji je držao imao je dva kilograma heroina i više od kilogram smese paracetamola i kofeina. 

Pretresom su kod njega pronađena i dva mobilna telefona, kao i 700 evra. Sumnja se da su ga policajci sprečili da stigne do uličnih dilera i podeli im "robu", ali i uzme novac. U njegovom prisustvu policijski službenici su pretresli stan koji je iznajmio na Banjici. 

U njemu su tada pronađeni još 25 paketa sa više od 19,5 kilograma heroina, sedam paketa sa 6,4 kilograma paracetamola i kofeina, blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša, 25 grama laktoze za miksovanje, dva miksera s tragovima heroina, digitalne vage za precizno merenje... Ulična vrednost droge procenjena je na oko 500.000 evra.

- Imamo operativna saznanja da je Laketić jedan od glavnih snabdevača heroinom beogradskih narkomana. On je, moglo bi se reći, treća karika, odmah posle "bosa" i organizatora šverca... Laketić je bio ne samo glavni kurir, već i distributer za Beograd - naveo je tada izvor iz istrage.

Prema informacijama iz policije, ovaj Pljevljak drogu je nabavio u Turskoj i sa svojim turskim saradnicima upakovao je u đonove muških gumenih papuča, a potom utovario u kombi. Vozilo je sam dovezao do Beograda.

Interesantno je da je Laketić tada iznajmio još jedan stan u Beogradu - u Vidskoj ulici imao je "štek" za novac. Tamo je pretresom pronađeno 69.040 evra. Sve mu je to privremeno oduzeto.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak