Samos: Mesto na kojem duša uživa

Stil magazin 01.06.2018 12:10
Samos: Mesto na kojem duša uživa


Ušuškano u zelenu, netaknutu prirodu, plaže sa kristalno čistom vodom i bujne vinograde, grčko ostrvo Samos oduševljava veliki broj turista svojim "životom" nezavisnim od ostatka Grčke.Za ovo mesto se kaže da živi između legende i lepote, jer od davnina postoje mitovi o velikim grčkim filozofima i bogovima koji potiču sa Samosa.

Samos je jedno od najlepših i najposećenijih mesta na Egejskom moru, prepoznatljivo po raskošnom cveću koje dominira širom ostrva i slatkom vinu iz bogatih grčkih vinograda. 

Krase ga prelepi pejzači, čisto, smaragdno zeleno i trikizno more, duge peščane plaže kao iz bajke, ali i upečatljivi, starogradski restorani, koji oduševljavaju bogatom ponudom tradicionalnih jela i pića.

Ostrvo Samos je idealna letnja destinacija za najrazličitije tipove ljudi - jedan deo poznat je po prepunim plažama i brunom noćnom životu, dok u drugom preovladavaju usamljene uvale, puste plaže i mirne ulice, idealne za porodična letovanja.

Samos: Mesto na kojem duša uživa

U krugu od 14 kilometara čeka vas čak 12 plaža koje možete da obiđete, a bukvalno se ne zna koja je od koje lepša. Ako ste ljubitelj arhitekture i obilaska starina, u ponudi su staro pozorište Pitagorio, manastir Spiliani i hram Heraion, posvećen boginji Heri, koji je jedna od najvećih atrakcija na Samosu.

Za ljubitelje divlje prirode, tu je prelepi vodopad Potami, dok za najpopularnija mesta za smeštaj na Samosu važe Karlovasi, Kokari i Pitagorio.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak