Godišnjica zločina na pumpi: Negirao ubistvo radnice

Novosti 30.05.2018 13:35
Godišnjica zločina na pumpi: Negirao ubistvo radnice


Pripremno ročište Milošu Srebriću, on negirao krivicu za ubistvo studentkinje Kristine Kaplanović (20), 25. maja prošle godineMILOŠ Srebrić, zvani Flekica (36) u utorak je, na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu, negirao krivicu za ubistvo studentkinje Kristine Kaplanović (20), 25. maja prošle godine, za koje ga tereti nadležno tužilaštvo. Kao i u istrazi, Srebrić je na godišnjicu smrti njegove žrtve, ponovio da tog dana nije bio u Beogradu, već sa suprugom kod roditelja i da ništa ne zna o tragediji.

Nakon njegovog kratkog izjašnjavanja, stranke u postupku su sudu dostavile predloge za izvođenje dokaza za predstojeće suđenje, a naredni pretres koji će biti javan, zakazan je za polovinu jula.

Srebrić se tereti da je 25. maja prošle godine, prilikom pljačke benzinske pumpe "NIS Petrola" u Velikom Mokrom Lugu, teško ranio radnicu Kristinu Kaplanović, koju je upucao u glavu. Devojka je nažalost, usled teških povreda, preminula četiri dana kasnije u bolnici. Srebrić se krio, da bi konačno "pao" u ruke policije u avgustu prošle godine.

On je inače poznat policiji i pravosudnim organima. U zatvoru je bio četiri godine zbog razbojništva, da bi nakon izlaska, vrlo brzo ponovo počinio oružanu pljačku. Uhapšen je i osuđen na tri i po godine robije, a iz zatvora je izašao 2016. Sada, za ubistvo za koje se tereti, ukoliko se dokaže pred sudom, preti mu kazna do 40 godina zatvora.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak