Ubistvo Olivera Ivanovića: Enigma ugašenih kamera

Novosti 27.05.2018 11:48
Ubistvo Olivera Ivanovića: Enigma ugašenih kamera


Funkcionerka GI SDP i Ivanovićeva najbliža saradnica Ksenija Božović ukazuje da ne veruje u „slučajnost” da kamere nisu radile 12 dana pre zločina, a da su proradile deset minuta posle tog činaISUVIŠE je velika slučajnost da kamere na kući gde je naše sedište i ispred koje je ubijen Oliver Ivanović nisu radile 12 dana pre zločina, a da su proradile deset minuta nakon tog stravičnog čina. Ja u to ne mogu da poverujem. To ukazuje da je ozbiljna mreža profesionalaca temeljno isplanirala i odradila Ivanovićevo ubistvo iz političkih motiva i da se u istrazi skrivaju i uništavaju dokazi.

Ovako, za "Novosti", funkcionerka GI SDP i Ivanovićeva najbliža saradnica Ksenija Božović komentariše informaciju koju je dobila od Specijalnog tužilaštva u Prištini da kamere nisu snimile Ivanovićevo ubistvo, jer su bile pokvarene.

- Imam pravo da sumnjam u taj podatak, jer nisam znala da je tad bilo nekih problema sa kamerama, ali ni Oliver. Znajuću za brojne pretnje koje su stizale i zbog kojih je bio zabrinut, nikada ne bi dozvolio da video-nadzor ne radi skoro dve nedelje. Kada se ranije dešavalo da se pokvare, bile bi popravljane za nekoliko sati, najduže sutradan.

Božovićeva smatra da je potpuno neverovatno i da kamere odjednom same od sebe prorade deset minuta posle ubistva i snime kola Hitne pomoći kako dolaze.

- Kad smo svi bili u bolnici nadajući se da je Oliver preživeo, policija nas je zvala da dođemo u stranku kako bi uzeli snimke. Nisu nam dozvolili da ih mi prvo pogledamo. Bili su vrlo drski, skinuli su risiver i odneli ga. U prvoj istrazi koju je vodilo tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici rečeno nam je da je risiver poslat na neku ekspertizu u inostranstvo. Zašto, ako kamere nisu radile? Tražili smo da nam ga vrate, ali ne odgovaraju na te zahteve.

SVEDOCI ILI UBICE

BOŽOVIĆEVA tvrdi da je Oliver sve vreme praćen otkada je izašao iz zatvora:

- On je čak i viđao svoje pratioce ispred kancelarije, ali im nije pridavao značaj. Da li su te osobe deo zavereničke grupe i praktično saučesnici u ubistvu ili su svedoci? Ako nije ispuštan iz vida 24 časa, onda je neko od tih pratilaca morao da vidi trenutak ubistva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak