Policija slavi svoj dan

RTS 27.05.2018 10:38
Policija slavi svoj dan


Centralnom proslavom ispred Narodne Skupštine, ali i brojnim manifestacijama i defileima širom Srbije obeležava se Dan policije. Centralnoj manifestaciji će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.Policija ima razloga da slavi svoj dan, a građani imaju razloga da se raduju, jer je bezbednost na značajno višem nivou nego prethodnih godina, rekao je direktor policije Vladimir Rebić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Rebić je naveo da će danas Dan policije biti obeležen na jedan svojevrstan način, različit od svih prethodnih godina i da će građanima biti omogućeno da na najbolji mogući način imaju uvid i u opremu i tehniku i u sposobnost policijskih službenika. 

"Na današnji dan ćemo pokušati da približimo građanima rad policije. U Pionirskom parku pripadnici MUP-a će na taktičko-tehničkom zboru prikazati svoje veštine i opremu, a program će biti prilagođen najmlađima, koji će moći da uživaju u druženju sa policijskim službenicima i upoznaju se sa radom policije", rekao je Rebić.

Prema njegovim rečima pripadnici MUP-a i građani Srbije imaju razloga da budu zadovoljni postignutim rezultatima.

"Poslednjih godina ostvareni su značajni rezultati na suzbijanju kriminala, trgovine drogom a smanjen je i broj ubistava. Značajno je suzbijena i siva ekonomija a kada je reč o saobraćaju imamo najmanji broj poginulih u odnosu na prethodne godine", kaže Rebić.

Koliko je ovaj posao težak i rizičan govori podatak da je u 2016. godini bilo preko hiljadu napada na službenike policije.

"Mi kroz opremu i na druge načine pokušavamo da olakšamo njihov svakodnevni rad i da ga učinimo što bezbednijim. U saradnji sa Ministarstvom pravde formirana je i radna grupa koja treba da predloži izmene zakona koje bi dovele do pooštravanja sankcija kada je reč o napadu na pripadnike policije", naglašava Rebić.

Tokom centralne manifestacije koja počinje u 12 sati ispred Doma Narodne skupštine u defileu će učestvovati 1.200 policijskih službenika i oko 200 vozila različite namene koji će pokazati ono čime raspolažemo, rekao je Rebić.

Ima razloga za slavlje, bezbednost je na višem nivou, kaže direktor policije Vladimir Rebić.Pomoćnik komandanta Žandarmerije Dragan Vasiljević rekao je da će ispred Skupštine Srbije biti predstavljene sve organizacione jedinice MUP-a, kroz pešadijske ešalone, ešalone vozila, kao i ešalone borbenih vozila i tehnike.  

Proslava Dana MUP-a i Dana policije završiće se večeras na Kalemegdanskoj promenadi koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pevača.

Zbog proslave, od sinoć do danas u 15 sati zatvoren je veliki deo centra Beograda.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije biće obeležen i u drugim gradovima Srbije prigodnim manifestacijama i aktivnostima.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak