Da dom izgleda skupo

Novosti 25.05.2018 15:30
Da dom izgleda skupo


Kao što ima ljudi koji se mogu obući za male pare, a da to deluje skupo, tako ima i onih koji mogu urediti dom tako da izgleda kao milion dolara, a da nisu potrošili mnogo novca.Neurednost, višak stvari, mnoštvo boja - samo su neke od grešaka koje čine da kuća izgleda jeftino. Dekorateri predlažu da obratite pažnju na sledeće stvari ako želite da vaš dom izgleda skupo.

Boje

Ne treba da bežite od jarkih boja, ali čuvajte se preterivanja, jer vaš dom može delovati kičasto, što znači i jeftino. Boje treba da budu u saglasju da bi se oko odmorilo, a ne da ga nešto napada sa svih strana. Ako niste uvereni u svoje znanje, najsigurnije je da se držite neutralnih boja, i to dve do tri nijanse jedne boje. Kad je sve u istoj boji, dom deluje mnogo skuplje nego kad su zidovi šareni.

Prazan zid

Greška je kad je ceo zid pokriven slikama, ali ni druga krajnost nije dobra. Prazan zid deluje golo, neinventivno, siromašno, dok zid sa slikama izgleda bogato, raskošno. Počnite malim koracima, ne morate odmah napraviti galeriju na zidu, ali opredelite se za jednu oblast, na primer iznad stola ili kreveta i okačite nekoliko slika i uramljenih fotografija. Pazite i kako ih kačite, držite se osnovnog pravila da slike kačite u visini očiju, ni više, ni niže. Svašta može da prođe kao umetnost ako to tako predstavite. Ako nemate novca za skupe slike, kupite zanimljiv i kvalitetan ram i uramite meni iz restorana, razglednicu, mapu grada, karte za metro iz različitih gradova. Često nije novac presudan, već kreativnost.

Svetlo

Kao što je osvetljenje važno za naš izgled, tako je bitno i za izgled doma. Nije dobro da prostor bude mračan, ali ni suviše svetao. Neka svetlo dolazi iz više izvora, podnih lampi, stonih lampi, ugradnih svetiljki na plafonu, zidu.

Detalji

U dobro uređenom domu svaki deo je tu sa razlogom. Loše je kad pretrpavate dom stvarima, zato treba da investirate u prostor za odlaganje kako bi prostor delovao uredno. Minimalizam je vaš prijatelj, mnogo komada može imati neko ko se razume u dizajn, u suprotnom držite se pravila "manje je više".

Da dom izgleda skupo

Još jedna važna stvar je da grupišete stvari. Umesto da suvenire, ukrase, vaze za cveće razbacate bez reda po celom stanu, stavite ih zajedno na poslužavnik i izgledaće lepo. Vodite računa o veličini tepiha, premali tepih uništava ravnotežu prostora. Ne zaboravite da iz kupatila izbacite isprane, stare peškire i da kupite nove, mekane, one koji podsećaju na spa ili hotelsku sobu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak