Žene, obratite pažnju, ovo je jedini način da se rešite ispucalih vrhova kose

Alo 24.05.2018 18:51
Žene, obratite pažnju, ovo je jedini način da se rešite ispucalih vrhova kose


Rascvetali krajevi vlasi kao i vlas koje se na krajevima kida su znak da su se krajevi isušili kao i da kosi fali hidratacija. Do ovakvog rezulatata dolazi zbog prekomernog maltretiranja kose ili ako je kosa sama po sebi suva, tanka i neotporna.Ukoliko je kosa nefarbana i hemijski nije tretirana (što ne znači direktno da nije maltretirana - agresivno feniranje, češljanje kose čupanjem, preterano izlaganje suncu i vetru dovodi do velikog oštećenja), a postoji ovakav problem onda je vrlo verovatno prirodno sklona isušivanju (uglavnom kovrdžave kose).

Tada ne postoji trajno rešenje za suve krajeve, već se kao kratkotrajno rešenje koriste maske i nega kose koja hidrira vlas a kao polutrajno rešenje šišanje kose i punjenje kose keratinom koji popunjava šupljine i hidrira. Prečesto pranje kose šamponima koji su na bazi uobičajenih deterdženata takođe isušuje vlas pa time i krajeve kose.

Za farbanu i hemijski tretiranu kosu kojoj su ispucali krajevi (a koje nije sklona ka isušivanju i nije maltretirana kako je iznad navedeno) se pretpostavlja da je oštećenje načinjeno preterano agresivnim preparatima i tretmanima. Agresivni preparati i tretiranje kose van njenih mogućnosti dovode do lošeg stanja kose i ispucalih krajeva, piše portal super žena.

Preparati lošijeg kvaliteta su agresivniji prema kosi i što je vlas slabija sve je teže očuvati joj kvalitet. Pri upotrebi ovakvih proizvoda - za slabiju kosu pre se opredelite da je ređe tretirate i ređe kupujete šampone i maske ali da pri tom sve bude boljeg kvaliteta.

Tretmani bojenja i menjanja teksture koji su pre ambiciozni i pre česti za dati kvalitet vlasi veoma lako ruše balans između želja i mogućnosti kose- najkvalitetniji preparati i kozmetika vam neće sačuvati kosu ako je željena promena takva da kvalitet kose to ne podržava- u ovome treba da vam pomogne vaš frizer.

Bilo da je kosa hemijski tretirana ili ne česta upotreba vrućih aparata, agresivno češljanje i feniranje, prečesto pranje, neredovno šišanje kose i odsustvo nege mogu vrlo lako da dovedu do ispucalih krajeva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak