Španija: Eksplodirao vatromet, ima mrtvih, povređena deca

Mondo 24.05.2018 11:39
Španija: Eksplodirao vatromet, ima mrtvih, povređena deca


Lokalne vlasti na severozapadu Španije saopštile su večeras da su u eksploziji u skladištu pirotehničkih sredstava najmanje četiri osobe poginule i povređeno njih 26, među kojima sedmoro dece.Eksplozija se dogodila posle podne na području Galicije blizi grada Tui, oko 30 kilometara od granice s Portugalom.

Lokalne vlasti su navele da je 19 odraslih i sedam maloletnika povređeno i prebačeno u bolnicu.

"Sve ukazuje da je reč o skladištu vatrometa, ali je vatromet bio smešten u kući, a ne u magacinu. To skladište je bilo tajno, i nismo znali da ono postoji", rekao je novinarima gradonačelnik grada Tui, Karlos Vaskez, prenosi Rojters.

Lokalni list "Faro di Vigo" navodi da su najmanje četiri osobe poginule u eksploziji koja je uništila desetine kuća i izbila prozore u prečniku od oko četiri kilometra, ali je Služba za vanredne situacije mogla da potvrdi da je samo jedna osoba poginula.

Na video-simku sa lica mesta, koji je objavljen na sajtu španskog lista "El Mundo", vidi se gust dim iznad stambene zone, dok se na ulicama vide ruševine.

Vatrogasci trenutno pretražuju kuću po kuću u toj oblasti, u potrazi za poginulim i povređenim osobama, navela je Služba za vanredne situacije.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak