Đilas razgovarao sa Lečićem i Lutovcem, Kena mu poručio: DS nije na prodaju

Telegraf 21.05.2018 21:02
Đilas razgovarao sa Lečićem i Lutovcem, Kena mu poručio: DS nije na prodaju


Šef opozicione odborničke grupe Savez za Srbiju u parlamentu Beograda Dragan Đilas potvrdio je da je razgovarao sa kandidatima za predsednika Demokratske stranke (DS) Branislavom Lečićem i Zoranom Lutovcem, ali je dodao da to ne znači da se meša u unutarstranačke izbore demokrata.- Video sam se i s Branislavom Lečićem i sa Zoranom Lutovcem, jer su jasno rekli da vide DS u Savezu za Srbiju. Želeo sam da im kažem da su im vrata Saveza za Srbiju otvorena. Nisam imao ideju da se mešam u izbore u DS, niti bih to mogao da radim, izašao sam davno iz te stranke - rekao je Đilas za list Kurir.

Đilas, koji je nekada bio i predsednik DS, je dodao da je tu stranku pozivao na saradnju i pred beogradske izbore ali da ga tada nisu poslušali i da su osvojili nešto više od dva odsto.

- Nadam se da će biti prilike da svi zajedno radimo na promeni vlasti i sistema u Srbiji - rekao je Đilas.

Kandidatkinja za predsedničko mesto u DS Gordana Čomić nije želela da komentariše to što su njeni protivkandidati razgovarali sa bivšim partijskim šefom, ali je rekla da bi sa Đilasovim Savezom za Srbiju sarađivala ukoliko bi došla na čelo stranke.

Potpredsednik DS Radoslav Milojičić, međutim, smatra da je Đilasov potez u "najmanju ruku neprimereno mešanje u izbore u DS" i dodao da ta stranka nikada nije bila na prodaju.

- Mene interesuje samo šta misle članovi i članice DS. Ne zanima me šta misli bilo ko iz vlasti ili iz opozicije. Pola života, od svoje 18. godine, član sam DS i kao potpredsednik stranke radiću samo ono što je u interesu države Srbije i naših članova - rekao je Milojičić.

Lečić ima nameru da se viđa s liderima opozicije

- Imam nameru da se, kada budem izabran za predsednika Demokratske stranke, viđam sa svim liderima opozicije koji iskreno žele smenu ove vlasti i rade na tome - izjavio je jedan od kandidata za novog predsednika DS Branislav Lečić na pitanje o svom susretu s Đilasom.

Video sam se s Đilasom prijateljski i nisam primetio da se on na bilo koji način meša u izbore u DS, rekao je Lečić za Novosti.

- Kao i mi, i on razmišlja o budućem političkom delovanju - dodao je.

On je napomenuo da će saradnja sa svima, i sa Đilasom, biti ostvarena na partnerski način,"za koji se mi u DS zalažemo, a u skladu sa onim što je i on u izjavama obećao".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak