Užas u Leskovcu: Beba pala sa terase

Telegraf 21.05.2018 20:46
Užas u Leskovcu: Beba pala sa terase


Beba stara 12 mesec pala je sa terase porodičnog stana na drugom spratu zgrade u centru Leskovca i zadobila frakturu baze lobanje i rebara
Beba, inače dete vlasnika turske fabrike „Džinsi Srbija“ Jasina Deniza, pala je danas oko podneva sa terase na drugom spratu njihovog porodičnog stana u centru Leskovca.

Jednogodišnja devojčica, turska državljanka koja je danas pala sa terase svog porodičnog doma u Leskovcu i zadobila prelom lobanje, trenutno nije u životnoj opasnosti. Dete je zadržano na lečenju na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu radi daljeg praćenja.

- Beba je kod nas stigla oko 12.30 sati, svi smo bili spremni jer je iz Leskovca najavljeno da dolazi, uradjena je hitna dijagnostika koja je pokazala da je dete stabilnih vitalnih parametara. Nije bilo životno ugroženo, disalo je normalno ali je primljeno kod nas radi daljeg praćenja – saopštio je prof dr Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

On je kazao da je devojčica prilikom pada zadobila tešku telesnu povredu.

- Ustanovljeno je da dete ima frakturu baze lobanje sa manjim hemoragičnim žarištima u mozgu bez stvaranja značajnih hematoma. Nema preloma kostiju i rebara, već samo manji pneumotoraks sa leve strane koji ne zahteva dodatnu intervenciju. Preliminarna dijagnostika nije ukazala na znakove povrede unutrašnjih organa, devojčica trenutno nije neposredno životno ugrožena. Diše spontano, reaguje na draži i komunicira plačem – precizirao je Janković.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak