Sjajne partije Đokovića pomogle: Vajda i posle Rolan Garosa

Novosti 21.05.2018 09:45
Sjajne partije Đokovića pomogle: Vajda i posle Rolan Garosa


Marijanu odgovaraju turniri u Evropi, problem su daleka putovanja. Sada opet osećam sigurnost, jer je sa nekadašnjim saradnicima sve uigrano - pričao je NovakČETIRI turnira bila su dovoljna Marijanu Vajdi da vrati Đokovića na pravi put. Posle eliminacija u ranim fazama Monte Karla, Barselone i Madrida, Novak je u Rimu konačno pokazao da može opet da igra na najvišem nivou. Plasman u polufinale Rima i sjajna partija protiv Nadala izmamile su Vajdin osmeh, a slovački stručnjak je sve bliži odluci da ne napušta opet svoje mesto u boksu.

Marijan je svestan da u ovom trenutku niko ne može da pomogne srpskom teniseru kao on i da će nova promena trenera žestoko poljuljati njegovog dugogodišnjeg pulena u periodu kada se polako vraća u formu. Isto važi i za kondicionog trenera Gebharda Fil-Griča.

- U periodu dok sam menjao trenere imao sam mnogo dilema. Ko će sa mnom ići na turnire, gde ću trenirati, na čemu ćemo raditi. Ali, sada opet osećam sigurnost, jer je sa nekadašnjim saradnicima sve uigrano. Tačno se zna ko šta radi - govorio je Novak u Rimu.

Dogovor sa Slovakom je da se posle Rolan Garosa podvuče crta i da se tada obave konkretniji razgovori oko zvanične saradnje sa obojicom. Đokovićeva želja da sa starim timom napravi dugoročan plan nije sporna, a Vajda i Fil-Grič ne žele da ga ostave na cedilu. Uspeh u Rimu potvrdio je da su opet na pravom putu, a sporno je samo koliko će Marijan moći vremena da izdvoji tokom sezone.

Iako nema druge poslovne planove (odbio da bude selektor Slovačke), Vajda želi što više da pomaže ćerkama teniserkama, naročito mlađoj koja pokušava da se progura na VTA turu. Slovačkom treneru odgovaraju turniri i treninzi u Evropi, ali su duge turneje po SAD potencijalni problem. Ipak, želja za nastavkom saradnje je obostrana, pa je moguće doći do rešenja koje svima odgovara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak