Po jutru se dan poznaje

Nedeljnik 20.05.2018 18:52
Po jutru se dan poznaje


Loše navike je lako formirati ali one ne donose baš tako dobar život i sa njima nije lako živeti, dok je, sa druge strane, dobre navike teško formirati ali jednom kada ih formirate one vaš život čine boljim i lakšim.Mi ljudi smo najproduktivniji ujutru, kad ustanemo, a da bi taj nivo produktivnosti održali što duže, potrebno je formirati zdrave jutarnje navike. Dobre navike nam omogućavaju stvaranje pozitivne podloge za ceo dan. Na taj način stvaramo potrebnu energiju i motivaciju za rešavanje svakodnevnih obaveza.

Svi već znate da „Ko rano rani, dve sreće grabi“. Zato na noge lagane i u akciju. Ovo su jutarnje navike koje će vam učiniti dan a i život boljim:

Sredite svoj krevet- započnite dan organizovano, uspešno. Sređen prostor znači sređen um.

- Čaša vode – tokom noći mozak dehidrira, zato čim ustanete popijte čašu tople vode. Možete dodati i limun, a i med.

Operite zube – ali ne rukom kojom pišete već suprotnom, onom koju mnogo ređe koristite. Na ovaj način podstičete rad vašeg mozga, kako se vaša ruka kreće tako se vaš mozak pokreće.

Jutarnje vežbe – možete da izađete u prirodu a možete i da uradite vežbu disanja. Ono što je dobro za vaše srce dobro je i za vaš mozak. Vašem mozgu je potreban kiseonik, zato mu ga i dajte.

- Pišite – napravite raspored za taj dan, napišite koji su važi ciljevi, zapišite na čemu ste zahvalini. Pišite i dišite.

- Hrana za mozak – napravite smoothi ili pojedite nešto što je dobro za vaš mozak. Borovnice, avokado, prepustite se bojama i ukusima. Pokrenite svoja čula i svoj mozak.

- Čitajte – ovo podstiče vaš mozak, ovo pokreće vaše vijuge. „Great leaders are readers.“ - Jim Kwik

Kreirajte dobre navike a onda će one oblikovati vas, kreirati najbolju verziju vas.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak