Večeras počinje 15. Noć muzeja

Politika 19.05.2018 11:01
Večeras počinje 15. Noć muzeja


Manifestacija traje od 17 sati do jedan sat iza ponoći, a odvija se u 47 gradova i mesta Srbije, na više od 60 lokacija u Beogradu, sa više od 500 različitih sadržajaPetnaesta Noć muzeja počinje danas u 17 sati i traje do jedan sat iza ponoći, a odvija se u 47 gradova i mesta Srbije, na više od 60 lokacija u Beogradu, sa više od 500 različitih sadržaja.

Najraznovrsniji program očekuje posetioce u Beogradu, gde će na 62 lokacije svoja vrata otvoriti brojni muzeji, galerije i kulturne institucije, saopštili su organizatori.

Otvaranje novih prostora i vraćanje iz zaborava starih beogradskih dragulja, pričanje neispričanih priča i upoznavanje sa novim, intrigantnim delima savremene umetnosti obeležiće i ovogodišnju Noć muzeja u Beogradu.

Sa posebnom pažnjom osmišljena je i Dečja tura kako bi za najmlađi posetioci na zanimljiv način ušetali u svet kulture i umetnosti. Organizatori manifestacije preporučuju raniji polazak u gradsku šetnju, sa osmehom na licu, udobnom obućom i prepuštanjem nezaboravnoj avanturi magične majske večeri, navodi se u saopštenju.

Sve lokacije su grupisane u sedam gradskih zona i osam različitih tematskih tura, kako bi svi posetioci mogli na što jednostavniji način da se snađu kroz ovogodišnju Noć muzeja i da u zavisnosti od svojih afiniteta uživaju u bogatom programu.

Za tu svrhu posebno je osmišljen i servis Moja staza koji posetiocima omogućava osmišljavanje jedinstvenih tura sa odabranim sadržajima.

Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.

Sva dešavanja traju od 17 časova do sat iza ponoći izuzev Dečje ture o kojoj se može saznati na sajtu (17-21), kao i određenih koncerata, performansa, vođenih tura... Celokupna satnica ovih dešavanja dostupna je na sajtu Noći muzeja.

Ulaznice za sva dešavanja u Noći muzeja mogu da se kupe po ceni od 450 dinara na svim prodajnim mestima Eventima.

Ulaznica za Noć muzeja obezbeđuje ulazak na sve beogradske lokacije, a deca do pet godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ulaze besplatno.

Uz tradicionalnu podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 časova pa sve do ponoći. Ulaznica za Noć muzeja donosi i određene pogodnosti, o kojima se može saznati na sajtu .

Besplatni bilteni Noći muzeja, kao i propratne mape mogu se preuzeti na promotivnom pultu Noći muzeja u Knez Mihailovoj ulici i u Turističkoj organizaciji Beograda, smeštenoj u Biblioteci grada Beograda danas od podneva do ponoći, a na sajtu Noći muzeja bilten je dostupan za e-listanje.

Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Kanal Via Histori je, devetu godinu zaredom, ponosni nacionalni sponzor manifestacije „Noć muzeja”.

Prijatelj 15. Noći muzeja je mts, koji je prijatelj manifestacije trinaesti put zaredom. Već tradicionalni sponzori i podrška su kompanija koka-kola i štamparija Grafix.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak