Trikovi za savršeno nalakirane nokte

Mondo 18.05.2018 10:59
Trikovi za savršeno nalakirane nokte


Evo nekoliko korisnih saveta za lakiranje noktiju. Treba vam samo malo strpljenja i mirna ruka...Iako ponekad deluje kao "nemoguća misija", lakiranje noktiju kod kuće može biti prilično uspešno sprovedeno ako se pridržavate ovih saveta:

Nokat lakirajte iz tri poteza

Ovo je najvažnija stvar. Umočite četkicu, višak laka skinete o grlić bočice, i nalakirate nokat iz tri poteza: prvo ivice, zatim "centralni" deo.

Ulje za zanoktice je vrlo korisno

Ako nanosite tamniji lak, pre nego što počnete da lakirate nokte, pažljivo utrljajte ulje na kožicu oko nokta. Tako se lak neće zadržati ako malo "pređete" ivicu nokta. Kad se lak osuši, operete ruke i uživate u uredno nalakiranim noktima.

Nemojte mućkati bočicu pre nego što počnete da lakirate nokte

Nikad ne tresite flašicu laka. Najbolji način da lak pripremite za nanošenje je da flašicu blago kotrljate između dlanova, držeći ga u vertikalnom položaju sve vreme. Tako ćete izbeći stvaranje mehurića, i biće vam lakše da nanesete lak na nokte.

Lak sa šljokicama se skida jednostavno

Šljokice umeju da budu "tvrdoglave". Ako ste lakirali nokte lakom sa šljokicama, najefikasniji način da ga skinete je da komadiće vate natopite acetonom, stavite ih na nokte i umotate vrhove prstiju aluminijumskom folijom. Posle nekoliko minuta, samo skinite foliju, uz blag pritisak povucite komadiće vate niz nokat i šljokice će otići zauvek.

Nanosite bezbojni zaštitni sloj

Sloj bezbojnog zaštitnog laka uvek je dobra ideja. Lak će biti otporniji i duže će zadržati sjaj. Ovo naročito važi ako volite lakove u tamnijim nijansama, na kojima se svaka "ogrebotina" primećuje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak