Haos u Južnoj Africi: Povređeno osam srpskih državljana, vojska i policija otvorile vatru na napadače

Novosti 17.05.2018 21:17
Haos u Južnoj Africi: Povređeno osam srpskih državljana, vojska i policija otvorile vatru na napadače


Lokalni radnici se pobunili što su dobili otkaz pa metalnim štanglama lomili ruke i noge kolegama iz Srbije, Hrvatske i Nemačke. Kako bi spasle radnike iz Evrope, snage bezbednosti zapucale na AfrikanceOsam srpskih državljana povređeno je u velikim neredima u Južnoafričkoj Republici.

Ovo je za "Novosti" potvrdio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Incident se dogodio u sredu veče, kada su se lokalni radnici pobunili što su dobili otkaz, pa su, okrivljujući kolege iz Srbije, Hrvatske i Nemačke, krenuli na njih metalnim štanglama, lomeći im ruke i noge.

Šestorica srpskih državljana je zadobila lakše povrede, dok su dvojica zadobili prelome ruku i nogu i zadržani su u bolnici, ali su, na sreću, van životne opasnosti.

Kako mediji prenose, dalji sukob su sprečile vojska i policija, koje su morale i da zapucaju na pobunjene radnike kako bi spasle radnike iz Evrope.

Inače, povređeni Srbi su radnici nemačke kompanije koji su u Južnu Afriku došli preko nemačke kompanije "IMR Hamburg GmbH" i zajedno s Hrvatima i Nemcima rade na izgradnji termoelektrane "Kosile" nedaleko od Pretorije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak