Vučić: Nisam dobio plan za rešenje Kosova, ali sam dobio naznake

Blic 16.05.2018 21:09
Vučić: Nisam dobio plan za rešenje Kosova, ali sam dobio naznake


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Sofiji da nije dobio nikakav plan za rešenje Kosova, ali je dobio naznake, načela, principe u kojima ima pristojnih stvari, ali i rešenja sa kojima nije saglasan,. Da sam sa bilo čime zadovoljan izašao bih pred javnost, rekao je VučićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Sofiji da je dobio naznake, načela i principe za rešenje Kosova, "u kojima ima pristojnih stvari", ali i rešenja sa kojima nije saglasan.

Kako je rekao, Srbija traži kompromisno rešenje, "da neko uvaži ne samo interese Srba sa Kosova, već i interese Srbije".

- „Da se uvaže interesi Srba na Kosovu, da budu bezbedni i sigurni, da imaju budućnost, ali i da se uvaže legitimni i legalni interesi Srbije. To je ono što mnogi neće da razumeju. U skladu sa tim govriću na svim skupovima u Sofiji“ - najavio je on.

Kako je rekao na pitanje novinara da li je dobio plan SAD, "da je bilo čime zadovoljan, da za bilo šta misli da može da se razmišlja da dobije bilo kakvu podršku u domaćoj javnosti, izašao bi pred građane s tim".

Vučić je podvukao da niko ne preti Srbiji, a ni njemu i da je sa Vesom Mičelom uvek imao korektne razgovore i da se radi o političaru koji je uvek korektno saslušao naše stavove bez obzira na suštinsko neslaganje oko Kosova.

Pritisak postoji već pet godina

- „Da li postoji neka vrsta pritiska, svakodnevnog na Srbiju, postoji već pet godina. Nije to velika filozofija. Te zemlje žele da vide Kosovo kao nezavisnu državu, a mi ne. Potpuno je normalno da čekaju da Srbija svoju odluku promeni, pošto oni svoju očigledno neće. To nas ne obavezuje“ - naglasio je Vučić.

On je rekao da nije laka pozicija Srbije i da je potrebno da razumemo s čim se sve suočavamo.

- „Ne treba nam preterivanje, ali ni da kažemo kako nam je pozicija lagodna“ - rekao je Vučić.

Istakao je da mu Mičel nikada nije preneo zahtev da, ako ne prihvati američki plan, mora da ode s vlasti.

- „Da li bi neki želeli da vide nekog drugog na vlasti u Beogradu nije čudno ni novo. Kao da se neko obradovao rezultatima na beogradskim izbora. Mislili su da je to idealna prilika da će imati neki da finansiraju svoj lopovluk i kampanju, kako bi Vučića pritisnuli da lakše isporuči Kosovo. To nije nikakva tajna, svi u Srbiji znaju i osećaju. Ali to ne rade na brutalan način. Niko mi ne preti - rekao.

On je još dodao i da ga baš briga šta misle svi stranci.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak