Fekalije u Dunavu: Mi i Bangladeš smo egal

B92 15.05.2018 18:44
Fekalije u Dunavu: Mi i Bangladeš smo egal


Beograd, grad na dve reke... Biser na ušću... Mamac za turiste. I smrad na obali koji je nemoguće opisati i to na samo nekoliko kilometara od Kalemegdana.Ubijamo reku, trujemo sebe i tako decenijama.

“Iako vam možda tako deluje, nismo u septičkoj jami. Nalazimo se na deset minuta od centra belog grada Ovo je Dunav, najveća, a u ovom delu gotovo sigurno i najzagađenija evropska reka. Na plovidbu užasnog mirisa poveo nas je Mića Jovanović”, rekla je novinarka Teodora Vasiljević dok se nalazila u čamcu na Dunavu.

Na pitanje kako on, kao neko ko je na Dunavu 65 godina, vidi sve to, Jovanović kaže:

“Ovo je po mom skromnom mišljenju najveća otvorena septička jama u Evropi. Sad nema vetra, kad dune vetar donese nam ostrva od fekalija. Evo, vidiš ovo ovde, 10 metara u prečniku, fekalije koje su se stvrdnule. Šta da ti kažem, mi i Bangladeš smo egal”.

“Nameštaj, jakne, jorgani, čuda... Kad bujica grune bude svega”, dodaje on.

Osim toga, Jovanović navodi da je jedan muškarac koji je u tom delu upao u reku dobio kožnu bolest, zbog čega je deset dana proveo u bolnici.

Sva kanalizacija ovog dela grada, završava u Dunavcu, a Mirijevskim potokom u Dunav dolazi sve i sve drugo što možemo da zamislimo.

Beograd nema postrojenje za preradu otpadnih voda i pitanje je kada će ga dobiti. Gradska vlast najavljuje rešenje problema kanalizacije za desetak godina… Ako beogradske reke do tada prežive

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak