Besplatne ture Novim Sadom

Novosti 15.05.2018 13:22
Besplatne ture Novim Sadom


Promotivna letnja kampanja turističke zajednice Novog Sada. U ponudi znamenitosti, lepote, zanimljive manifestacijeKAKO izgleda Novi Sad iz jevrejskog ugla? Kakav je Novi Sad iz ženskog ugla? Koje tajne krije Petrovaradinska tvrđava? Na sva ova pitanja Novosađani, ali i gosti Novog Sada će moći da dobiju odgovore u besplatnim turama obilaska grada, koje organizuje TONS.

TONS, naime, priprema promotivnu letnju kampanju u kojoj želi da predstavi svu lepotu grada, raznovrsnu turističku ponudu, ali i mnoštvo manifestacija.

- Kampanja će obuhvatiti promociju na društvenim mrežama i putem elektronskih medija, kao i učešće na brojnim promocijama u zemlji i inostranstvu u saradnji sa drugim turističkim organizacijama - jasni su u TONS. - Sa željom da pre svega edukujemo sugrađane i sugrađanke o lepoti grada, i da utičemo na porast svesti o turističkim znamenitostima grada, a ogranizovaćemo i više puta nedeljno i besplatne promotivne ture za individualce. Ture se realizuju na srpskom i engleskom jeziku, a za njih se može prijaviti na internet strani http://novisad.travel/booking-tura/

"Novi Sad iz jevrejskog ugla", kako kažu u TONS, biće prva u nizu promotivnih besplatnih tura za individualce, a u njoj će, za najviše 70 minuta zainteresovani prošetati od Trga slobode, Jevrejskom ulicom do Sinagoge, i saznaće mnoge detalje o prostorima koje su stvarali i u kojima su živeli članovi nekada brojne i značajne jevrejske zajednice tokom više od tri veka duge istorije Novog Sada.

Kroz turu "Novi Sad iz ženskog ugla" moći će da se nauči o alternativnoj, ali ne manje vrednoj istoriji grada kroz priču o znamenitim ženama, šetajući pritom kraj kuća u kojima su živele.

O TVRĐAVI I BICI

PREDVIĐENA je, kako kažu u TONS, i tura koja je posvećena Petrovaradinskoj tvrđavi. U ovoj šetnji, čuće se detalji o gradnji Tvrđave i njenim graditeljima, o utvrđenjima koja su joj prethodila, rimokatoličkoj crkvi Sv. Jurja, Mamulinoj kasarni, Tornju sa satom, Likovnom krugu, velikoj Petrovaradinskoj bici...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak