Skuplje do stanice, nego do mora: Evo koliko će vas koštati dolazak do novog autobuskog terminala

Blic 15.05.2018 12:31
Skuplje do stanice, nego do mora:  Evo koliko će vas koštati dolazak do novog autobuskog terminala


Turistički autobusi koji kreću ka moru, planinama ili evropskim metropolama, od danas bi trebalo isključivo da koriste novi autobuski terminal u sklopu parkinga "Laste" na auto-putu Beograd-Niš, smešten između Malog Mokrog Luga i Velikog Mokrog Luga.Problem je, međutim, što se ovo stajalište po mnogima nalazi "bogu iza nogu", te što će nekima biti skoro skuplji prevoz do njega, nego posle putovanje do Zlatibora ili Grčke!

Nova autobusko stajalište 
Nova autobusko stajalište

Jedan od problema je što do ove lokacije direktno ne ide nijedna linija javnog gradskog prevoza, već u blizini staju autobusi sa linija 38, 38L i 70. Međutim, "tridesetosmica" je lokalnog karaktera, a oni koji hoće da koriste "sedamdeseticu" moraju da se spuste do Htine pomoći u Deligradskoj ulici ili na stajalištu u Franša Deperea (kod Autokomande).

Zbog toga će mnogi jednostavno biti prinuđeni da koriste taksi usluge, između ostalog i jer će vucarati sa sobom razne kofere i torbe. A to će ih papreno koštati.

Oni koji putuju sa Slavije još će dobro i proći, pa će taksi do parkinga "Laste" u dnevnoj tarifi platiti oko 650 dinara, a po noćnoj 800 dinara. Međutim, Novobeograđani iz Bloka 45 će morati za taksi do stanice da izdvoje 1.100 do 1.300 dinara, a oni sa Vidikovca 1.500 do 1.700 dinara!

Dobra zarada za taksiste Foto: M. Ilić / RAS Srbija
Dobra zarada za taksiste

TAKSI DO AUTOBUSKOG TERMINALA

* SLAVIJA 650/800

* BLOK 45 1.100/1.300

* BANOVO BRDO 1.000/1.200

* VIDIKOVAC 1.500/1.700

* DORĆOL 1.000/1.200

* ZEMUN 1.350/1.550

NAPOMENA: deo grada, cena u dinarima po dnevnoj i po noćnoj tarifi.

NEĆE SVE AGENCIJE "NA KRAJ SVETA"

Neke agencije, kako bi ispoštovale zahteve svojih putnika, do daljnjeg će ipak organizovati polaske sa starih lokacija. Kako saznajemo, neke od njih su sklopile dogovor da i dalje koriste parking kod "Štark arene".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak