Ubistvo koje je potreslo CG: Ubica ukrajinsku milionerku brutalno izudarao, pa iskasapio

Blic 15.05.2018 12:25
Ubistvo koje je potreslo CG: Ubica ukrajinsku milionerku brutalno izudarao, pa iskasapio


Kotorska policija raspisala je potragu za Arsenijem Stanovićem, koji se sumnjiči da je u petak veče ubio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu sa kojom je donedavno bio u emotivnoj vezi, potvrđeno je portalu CdM-u iz vrha policije.Kako piše podgorička "Pobjeda" Stanović je sin visokog službenika policije iz Kotora.

Policija je prikupila mnoštvo materijalnih dokaza koji ukazuju da iza zločina stoji osoba sa kojom je ukrajinska milionerka bila u dugogodišnjoj emotivnoj vezi, a među tragovima je, kako piše Pobjeda, i DNK osobe za koju se sumnja da je ubila Lašmanovu.

Lašmanova sa Stanovićem, osumnjičenim za njeno ubistvo
Lašmanova sa Stanovićem, osumnjičenim za njeno ubistvo

Telo Lašmanove policija je našla u petak uveče u njenom stanu u Kotoru. Obdukcioni nalaz je pokazao da je Lašmanova brutalno ubijena.

Prema saznanjima CdM-a ubica je tupim predmetom više puta udarao po glavi, a zatim je nekoliko puta uboo oštrim predmetom.

“Stan u kome je ubijena Ukrajinka bio je ispreturan, a krvi je bilo na sve strane”, kazali su CdM-u iz policije.

Lašmanova je u Crnu Goru došla pre nekoliko godina i radila kao konobarica.

U kratkom roku ona je postala moćna i uticajna osoba, a imovina kojom raspolaže, prema procenama, vredi na desetine miliona evra, a prema pisanju svetskih medija, čak 105 miliona .

Među najbogatijim Ukrajincima

Iza Lašmanove ostala je njena imovina u Crnoj Gori, koja se procenjuje na 105 miliona evra, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine. Ona je bila direktorka nekoliko kompanija, među kojima je i "Sea Trade" koja je kupila hotel "Mimoza" pre dve godine, koji se nalazi u centru Tivta.

Lašmanova je posedovala hotelski kompleks "Perla" u Tivtu i kozmetički salon "Femme fatale" u hotelu sa pet zvezdica u Budvi. Kako je tada za jedan crnogorski list govorila, salon je otvoren "sa puno ljubavi i željom da se napravi drugačije, savršeno mesto".

Pored toga, kompanije Lašmanove su gradile nove hotele na Balkanu, piše portal "Fort-russ".

Njene kompanije su iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta nedelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

Iza nje stoji ruski biznismen?

Misterija je kako je devojka iz Ukrajine, koja je u Crnu Goru došla pre nekoliko godina sa ruskim pasošem i konobarisala za život, postala upletena u rusko preduzetništvo na crnogorskom primorju.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, iza firme "Mimoza Group" stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije "Aroma". On je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu, koja takođe nosi ime Aroma.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak