Dodik: Može da me se reši jedino narod

Mondo 15.05.2018 11:20
Dodik: Može da me se reši jedino narod


Predsednik Srpske Milorad Dodik rekao je da njega može da se reši" jedino narod, a istupi raznih analitičara i pojedinih političara da Zapad navodno to traži od predsednika Srbije - obične su spekulacije."Mene može da se reši jedino narod. Apsolutno je jasno da su to spekulacije. Naša saradnja je korektna. Vučić poštuje volju naroda. U tom pogledu Srbija se neće mešati u izborni proces i Srbiji je stalo do stabilnosti u Srpskoj",istakao je Dodik.

On je rekao da je juče u Beogradu imao redovne konsultacije sa Vučićem, u okviru kojih su razgovarali o njegovoj poseti Mostaru i Hercegovini, projektima koji su tada dogovoreni i načinu kako će biti realizovani.

"Razgovarali smo i o velikim političkim pitanjima poput Kosova. Ja sam ga informisao da su ovde raspisani izbori i objasnio mu atmosferu u Srpskoj i BiH. Njegov interes za stanje i stabilnost ovde je uvek izražen i to je ponovljeno i ovog puta. Srbija kao država poštuje Dejtonski sporazum i ustavni poredak BiH. Srbija u kontinuitetu pomaže Srpsku. U dva navrata Srbija je uplatila po pet miliona evra, a biće realizovani i neki projekti za naš narod u Mostaru", istakao je Dodik, lider SNSD-a.

Govoreći o predstojećim opštim izborima u BiH, Dodik je za mostarski Top portal rekao da će SNSD sa grupom partija koje čine Patriotski blok osvojiti apsolutnu pobedu.

"U sljdećem mandatu Srbima pripada mesto predsedavajućeg Saveta ministara i to će biti izazov i za Srpsku i za srpski narod. Mi moramo da pravimo partnerstva i aranžmane. I pored nekih ranijih neispunjenih obaveza HDZ ostaje naš dobar partner",kaže Dodik, koji je sa predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem sinoć u Mostaru dogovorio koaliciju nakon izbora i formiranje vlasti na nivou BiH.

On je pojasnio da SNSD sa HDZ-om ima značajnu saglasnost o mnogim pitanjima.

"Ono što Hrvati i HDZ zagovaraju jeste da predstavnici jednog naroda biraju svoje predstavnike. To treba iskoristiti i kada su u pitanju Srbi u Mostaru kako bi mogli birati svoje predstavnike", naveo je Dodik.

Dodik je potvrdio da se u javnosti često može čuti da bi se mogli dogoditi razni scenariji s ciljem da se utiče na izbore.

"Sama činjenica da je u okviru američkih programa i preko američke Ambasade obezbeđeno 12 miliona dolara za podršku medijima i nevladinom sektoru u BiH, kao i dodatnih šest miliona dolara za takozvano sprečavanje ruskog uticaja koji će usmeriti na Srpsku i Srbe govori da postoje zainteresovani sa strane koji bi ovdje kreirali razne aranžmane. Naravno da je Amerika velika i moćna i ja nemam namjeru da se na bilo koji način suprotstavljam Americi, osim u delu koji je važan za poziciju Srpske i srpski narod", istakao je Dodik.

On je naglasio da nije spreman na kompromis urušavanja pozicije Srpske, što su ranije američke administracije to činile u BiH.

"Ja ću ostati principijelan, a na narodu je da li da poveruje njima koji će sa spekulitaivnog nivoa pokušati da ocrne i Srpsku i njeno rukovodstvo ili će verovati nama koji smo činili sve da sačuvamo status Srpske i vratimo dostojanstvo srpskog naroda",  poručio je predsednik Srpske i lider SNSD-a.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak