Jovanović: Svi da prestanu da lažu narod o Kosovu

B92 15.05.2018 10:31
Jovanović: Svi da prestanu da lažu narod o Kosovu


Predsednik LDP Čedomir Jovanović smatra da je u javnom interesu da svi, a posebno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prestane sa laganjem naroda o Kosovu.Prema jegovim rečima, Vučić bi trebalo i da se jasno suprotstavi Crkvi i svima koji nas opet hrane mitovima i fantazijama.

"Javni interes nas obavezuje, sve nas, a Vučića posebno, da prestane sa decenijskim manirom laganja naroda, i da se jasno suprotstavi Crkvi i svim onima koji se guraju pod njihove skute i u 21. veku nas opet hrane fantazijama, mitovima i legendama", kaže Jovanović za današnje izdanje lista "Danas".

On smatra da Crkvu ne interesuje da traži oprost grehova koji su sa njenim blagoslovom zločinci počinili širom Kosova, niti ih interesuje što bi se svaki dan u Srbiji pretvorio u 24. mart ukoliko bi neko ponovo sprovodio politiku koju oni propovedaju.

"Ne mogu da likujem nad činjenicom da se Vučić nalazi pod ogromnim pritiskom da reši kosovsko pitanje. Moju i podršku LDP-a su imali svi koji su hteli da preseku taj Gordijev čvor", kaže Jovanović i naglašava da nije dovoljna Vučićeva želja, njegova lična politička promena, ili njegov odnos sa Tačijem (predsednikom Kosova Hašimom) da bismo stavili tačku na problem Kosova.

"Moramo da promenimo društvo, da društvo to prihvati, ako su promene lične i svode se na odnos Vučića i Tačija, onda će konačno rešenje biti samo izvor novih frustracija", kaže Jovanović.

On takođe smatra da će se time što će Kosovo postati član UN samo promeniti rovovi u kojima se nalazimo, a sukob će ostati isti.

"Niti će kosovski Albanci pronaći sreću tim članstvom u UN, niti mi svoju sreću možemo da gradimo na pokušajima da ih u tome sprečimo, a koji su unapred osuđeni na neuspeh", kaže Jovanović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak