Vozači, dobre vesti - duplih tehničkih neće biti

B92 15.05.2018 10:28
Vozači, dobre vesti - duplih tehničkih neće biti


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da neće biti najavljenih duplih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godinaKako je rekao za Prvu u jutarnjem programu, ta odredba se neće primenjivati.

Stefanović je podsetio da se radi o zakonu iz 2009. godine, odnosno njegovim odredbama kojima je predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina. Međutim, ističe, ova odredba neće biti primenjivana.

"Niko ne mora da se plaši. Dakle nijedan građanin koji ove godine bude registrovao automobil, neće morati ponovo za šest meseci da ide na novi tehnički pregled", precizirao je Stefanović za TV Prva.

Podsetimo, odluka da se uvede dupli godišnji tehnički pregled automobila za vozila starija od 15 godina, podigla su dosta "prašine" u javnosti.

Dok zakonodavci tvrde da će to poboljšati bezbednost na putevima i ukloniti sa druvoma stara vozila koja ne ispunjavaju norme, vozači su besni jer to znači da će oko miliona njih morati da izdvoji dodatna godišnja sredstva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak