Za eleganciju nisu potrebni milioni

Hello 14.05.2018 21:22
Za eleganciju nisu potrebni milioni


Posedovanje doma visoke elegancije može biti veoma komplikovano, posebno ako imate mali budžet koji možete da izdvojite za njegov dekor. Na svu sreću, postoje načini pomoću kojih možete postići izgled koji želite.Dizajneri enterijera su tokom poslednjih godina podelili sa vlasnicima domova neke svoje tajne i uputili ih u to kako da učine svoje stanove i kuće elegantnijim bez ikakve potrebe za bankrotiranjem. Od dodavanja jastuka i svežih boja, preko zavesa i draperija, do drvenih podova, postoje jednostavna rešenja za koja morate znati.

Predstavljamo vam neke od najjednostavnijih i najjeftinijih načina kojima možete učiniti svoj dom elegantnijim. Sa oštrim okom i plitkim novčanikom možete učiniti da vaš enterijer odiše stilom, a da pritom ostanete u okviru vašeg budžeta koji ste namenili u svrhe ulepšavanja.

Koristite bordure jer su detalji važni

Kada se radi o dekorisanju vašeg doma kako bi izgledao prvoklasno elegantno i prilagođeno, sve je u detaljima i oni predstavljaju ključ svakog dizajna. U ovom slučaju detalji su prekrasne bordure.

Bordure mogu da učine da soba izgleda kompletno i finiširano, spajaju plafone i zidove u celinu, pružajući mu u isto vreme šik pojavu. Bez ovog završnog dodira svaka prostorija može izgledati jeftino, ili nedovršeno.

Nama u korist ide i to što su zidne bordure relativno jeftine, posebno plastične verzije koje mogu da se fabaju, što ovu vrstu čini dostupnom gotovo svakom budžetu. Postoji mnogo širina između kojih možete izabrati, ali ako želite veći uticaj, izaberite najšire verzije koje možete sebi priuštiti. Kako bi ste dostigli vrhunski glamur pokušajte da dodate sve vrste bordura u vaš dom, visoke osnovne, plafonske, kolumne, plafonske medaljone, bordure za stolice i slične proizvode.

Pažljivo birajte boje

Boja u enterijeru je verovatno najkomplikovanija odluka koju morate doneti onda kada dekorišete sobu, posebno kada je preostali dekor zasnovan na širokoj paleti boja. Međutim, ako je elegancija ono za čim tragate, postoje određene boje koje automatski dodaju glamur vašem domu, a među njima su crvena i bela.

Odaberite jednu od ove dve opcije odvažnih i dramatičnih, ali mekanih i veoma podcenjenih nijansi. Njihovi tonovi vam dozvoljavaju da odmah dodate prefinjeni izgled u celokupnu šemu dizajna i sve zavisi samo od vaše ličnosti i u skladu sa opcijom koju odaberete.

Farbanje vrata u enterijeru crnom bojom predstavlja još jednu veliku ideju, koja zapravo automatski stvara skupocen osećaj bez preterane štete načinjene vašem novčaniku. Ako izaberete ovu opciju nemojte zaboraviti da dodate nekoliko crnih predmeta u prostor, kako biste povezali elemete celokupnog dizajna zajedno.

Jastuci, komfor i elegancija

Jastuci koji su razbacani po vašem domu služe u dve svrhe. Jedna od njih je, ako su birani pravilno, ta da mogu zaista da uvećaju faktor elegancije, druga je što oni pružaju dodatnu udobnost na kauču vama i vašim gostima, nudeći istovremeno komfor i slojevit osećaj vašim sobama.

Aspekti komfora spadaju u vaš izbor jastuka koji su dovoljno veliki i mekani kako bi na njima odmarali. Kada je reč o veličini, najbolje će biti da izbegnete standardne dimenzije i umesto njih izaberete ogromne jastuke koji su debelo napunjeni.

Veliki bogato napunjeni jastuci kreiraju veoma mekan i elegantan izgled, pritom nemojte nimalo štedeti na punjenju njhovih umetaka, jer ćete jedino na taj način postići efekat za kojim tragate.

Zavese i draperije na prozorima

Dom bez zavesa i draperija može ponekada izgledati veoma nedovršeno i jeftino. Međutim, ova stavka predstavlja jednu od onih koje su najpristupačnije, čineći najmanje opterećenja vašem budžetu, unoseći u isto vreme nešto više elegancije i preko potrebne privatnosti u vaš dom.

Kada birate dekor za vaše prozore vi želite da napravite pravi izbor, na primer, ako izaberete providne materijale koji nisu postavljeni, pa čak i ako su skuplja opcija, vi time nećete uneti više elegancije u svoj prostor. Preporučljivo je da izbegavate providne materijale, što opet ne znači da ne možete sebi priuštiti trakaste zavese, dok istovremeno mnogo prodavnica nudi veliki izbor draperija koje su svojom pojavom oličenje ekskluzivnosti, iako dolaze po veoma povoljnim cenama.

Onda kada na red dođe dekorisanje vaših prozora, držite se elegantnih materijala kao što su prirodna svila, lan i pamuk, jer vlakna kao što su poliester i sva ostala koja su izrađena ljudskom rukom, mogu izgledati veoma jeftino i veštački. Ako kojim slučajem draperije nisu baš po vašem ukusu, onda možete pokušati sa bambusovim venecijanerima, ili drvenim roletnama. Samo budite sigurni da su vaši prozori ukrašeni na način koji vašem domu obezbeđuje elegantan i dobro dizajniran izgled.

Metalni finiši vode do unikatnosti

Istina je da možete ući u prodavnicu za kućne potrepštine i zateći se ispred čitavog jednog zida na kome su izložene ručke za fioke i kvake za vrata, međutim, to je upravo onaj momenat u kom biste trebali da se okrenete i izađete napolje.

Ovi gvozdeni komadi su jeftini, ali su takođe lošeg kvaliteta i ne preterano primamljivog izgleda. Za malo više novca, iako ne toliko koliko bi preopteretilo vaš budžet, negde drugde možete dobiti veoma elegantan komad, mnogo skupljeg izgleda, koji je vama potreban.

Male gvožđarske radnje, buvlje pijace i antikvarnice, predstavljaju najbolja mesta na kojima možete da potražite svoje metalne elemente funkcionalnog dekora. Možete pronaći glomazne ručke za fioke skupocenog izgleda i po mnogo pristupačnijoj ceni, pružajući svom domu elegantan i jedinstven izgled kakav želite.

Osvetljenje pravi razliku

Većina građevinskih izvođača će izabrati standardnu rasvetu koju je verovatno koristila iznova i iznova u svim domovima koje je izgradila. Dizajnirani komadi rasvete će dodati mnogo više elegancije vašem domaćinstvu nego standardan luster.

Postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete dostići vrhunski izgled enterijera bez cene koja dostiže ogromne sume. Prvo pogledajte na buvljacima i radnjama polovne robe, u kojima možete pronaći unikatne komade po pristupačnim cenama ili probajte neki od Uradi sam projekata, u kome je staklena kutija dodata kao abažur starom lusteru izgleda svećnjaka i time je stvoren jedinstven i prilagođen izgled kojem svako od nas teži.

Neki komadi osvetljenja mogu da zahtevaju malo restauracije, ili novu farbu, ali mogu izgledati kao milion evra za samo nekoliko stotina dinara. Obezbedite sebi nekoliko izvora svetlosti, uključujući stone i podne lampe postavite ih po celom enterijeru, kako biste sa njima uvećali elegantni osećaj u svakoj prostoriji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak