Oluja kod Čačka: Za 7 minuta uništeno sve

Mondo 14.05.2018 19:42
Oluja kod Čačka: Za 7 minuta uništeno sve


Grad veličine lešnika, koji je danas padao čak sedam minuta bez prestanka, obeleo je i uništio sve u selu Milićevci nadomak Čačka. Rakete nisu pomogle ni tamo, kao ni oko Kragujevca i Knića.Protivgradni strelac Vojkan Tomić kaže u izjavi za Glas zapadne Srbije da je bio na komandnom mesto i pre nego što je primio naredbu.

"Odmah sam dejstvovao, mogu da vam potvrde i iz Republičko hidrometeorološkog zavoda, ispali sam šest raketa, ali nije bilo pomoći. Čuo sam da su rakete ispaljivane i iz Goričana, Milićevaca i Rakove", kaže Tomić a prenosi Tanjug.

Nevreme je danas tuklo i oko Kragujevca i Knića.

I tamo su padali "lešnici", a u radarskom centru na Bešnjaji agenciji Beta je rečeno da je ispaljeno 80 protivgradnih raketa.

U tom centru kažu da je najjači grad bio između sela Zabojnica kod Knića i Đurisela kod Kragujevca, ali da za sada nema informacija o šteti.

Jaka kiša ponovo je počela u Kragujevcu oko 18 časova.

Ova mesta tako su danas doživela sudbinu Ivanjice od pre nekoliko dana, a meteorolozi najavljuju da će grada biti još ponegde u Srbiji ovih dana.

Kratkotrajne, ali evo vidimo "ubitačne", vremenske nepogode očekuju se "naročito izraženo" sutra uveče i tokom noći na jugu, jugoistoku i istoku Srbije. Prognozirano je preko 30 mm za 3 h, kao i pojava grada i olujnog vetra.

Muke i za fabrike

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i kišom nije poštedelo ni Bujanovcac u petak, kada je nanesena ogromna šteta Fabrici za proizvodnju dušeka (sistem Simpo) u ovom gradu. Fabrika je u potpunosti ostala bez struje i proizvodnja je obustavljena do daljeg. Nevrijeme je počupalo drveće u fabričkom krugu, srušilo krovne reklame na zgradama, potpuno uništilo veliki deo krovnog pokrivača, uništilo repromaterijal u magacinima i gotove proizvode u izložbenom prostoru, oštetilo ventilacioni sistem...
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak