"Spakovaću te u sanduk": Procenjeno da će nauditi ženi, pustili ga iz zatvora i on je zaklao pred decom

Blic 11.05.2018 11:38
"Spakovaću te u sanduk": Procenjeno da će nauditi ženi, pustili ga iz zatvora i on je zaklao pred decom


Ivan Radovanović (35) monstruozno je ubio svoju nevenčanu suprugu Jelenu Grbić (38), naočigled troje dece nakon što je pušten iz zatvora iz kog nije smeo da izađe jer je bio označen kao osoba kod koje postoji visok rizik da ponovi krivično delo nasilje u porodici, saznaje "Blic".- Stručnjaci koji su posmatrali Radovanovića koji je već služio kaznu zbog porodičnog nasilja zaključili su da spada u grupu visokorizičnih zbog spremnosti da ponovo brutalno pretuče Jelenu i da joj preti - navodi izvor "Blica".

Njegova spremnost i jaka želja da Jelenu povredi i "zakolje", jasno se videla iz presuda u koje je "Blic" imao uvid.

- Pretio joj je da će je „ubiti i spakovati u sanduk“, udarao po glavi i telu, uzimao pred policijom njene mobilne telefone i lomio kartice iz njih, da bi je ulazeći u kuću i dalje pred policijom ponovo udario u glavu. I uvek je ponavljao reči koje su svi morali da shvate kao direktnu pretnju: "Kur...o, zaklaću te" - priča izvor "Blica". 

Jednom prilikom tukao je Jelenu dok je ona držala njihovu bebu u rukama, a zatim nožem vitlao i pretio da će je „zaklati pred decom“. Tragediju je tada sprečio njen sin iz prvog braka koji je pozvao policiju.

Za ovu torturu monstrum je dobio kaznu od šest meseci zatvora.

Ponovo je 2016. pokušao da ubije Jelenu. Udario ju je u glavu, gurnuo niz stepenice kuće, odvukao je do šupe gde joj je pretio da će je zaklati, a zatim ju je uhvatio za glavu i iz prsluka izvadio nož koji je prislonio uz njen vrat. Tragedija je sprečena jer je žena pristala da ode sa njim tamo gde je naumio.

- Krajem decembra 2016. godine on je nastavio da joj preti govoreći: "Kur...o, zaklaću te, evo patrole, poklaću i njih, evo, držim nož u rukama". Za ova dva prijavljena događaja, monstrum je osuđen na devet meseci zatvora i zabranom prilaska dok čeka odlazak u zatvor - kaže izvor „Blica“.

Dok je čekao odlazak u zatvor, u julu 2017. monstrum iz Kosjerića prekršio je meru koja mu je određena i ponovo napao Jelenu. I to ponovo nožem. Tada je upao u njenu kuću, počeo da je naziva pogrdnim imenima, udara po licu, a potom je uzeo kuhinjski nož i pretio joj da će je zaklati.

- Nakon toga, počeo da je vuče ka kupatilu preteći da će tamo prvo da ubije nju, pa sebe. Za ovaj napad on je osuđen na godinu dana zatvora - ističe izvor "Blica".

Odlazak na izdržavanje kazne je izbegao - nije dobio nijedan poziv iz suda.

Crne slutnje nesrećne Jelene i njene porodice prošle nedelje su se obistinile.

Radovanović je između nedelje i ponedeljka upao u njenu kuću i njene trojice sinova. Razbio je staklo na vratima, proturio ruku, otključao ih i upao u prostorije.

On je prvo brutalno pretukao Jelenu, a onda joj kuhinjski nož zario u vrat pred očima trojice njenih sinova od kojih je jednog rodila u vanbračnoj vezi sa njim.

Prema svedočenju dece, Bogdanović je Jelenu ubio hladnokrvno, ne obazirući se na njihov plač i molbe da im ne dira majku. Majka je pala preko dečaka koji je pokušao da je spase, ali njoj nije bilo pomoći.

Na saslušanju je rekao da se ne seća zločina jer mu je pao mrak na oči i jer je bio pijan.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak