Neobične komode ukras doma

Novosti 10.05.2018 15:00
Neobične komode ukras doma


Ako želite da nešto promenite u stanu, dovoljno je da promenite komodu i dobićete potpuno drugačiji izgledŠarene, asimetrične, oble ili pravougaone - komode su danas nameštaj bez kog ne može da se zamisli nijedna prostorija u domu. Pojavile su se u 18. veku, popularnost stekle u 19. veku, da bi u naše doba postale tako raznovrsne da lagano zauzimaju mesto najupečatljivijeg komada nameštaja u domu.

Koristile su se najpre u trpezarijama, ali postepeno su se preselile u gotovo sve prostorije, od dnevne i spavaće sobe do hodnika i kuhinje.

Nekada dosadne i neutralnog izgleda sa isključivo praktičnom funkcijom za odlaganje posuđa i viška stvari, danas su ne samo funkcionalne, već i kreativne. Mogu biti retro, šik, sa fiokama u različitim bojama i veličinama, sa tankim nogarima ili gotovo nevidljivim, kliznim vratima ili klasičnim. Ako želite da nešto promenite u stanu, dovoljno je da promenite komodu i dobićete potpuno drugačiji izgled. Budite kreativni, pa ih sami obojite ili napišite nešto, to je sada moderno i stvara vintidž efekat.

Neobične komode ukras doma

Najpopularniji materijal za njihovu izradu je drvo, ali tu su i metal, plastika u boji, materijali, ogledala. Neke su napravljene da izgledom imitiraju kasetofon, druge televizor, treće kofer, jedne su oble, druge pravilnih geometrijskih linija, treće nepravilnog, apstraktnog oblika.

Mogu da posluže kao sto za šminkanje, ali i kao radni sto umesto klasičnog. U dnevnoj sobi, na komodu možete staviti televizor ili iznad nje okačiti sliku ili nekoliko umetničkih dela čija širina ne treba da prelazi dve trećine širine komode čime se dobija uravnotežena kompozicija.

Ako ste za klasičniji izgled, igrajte na simetriju, pa sa obe strane postavite lampe ili svećnjake da prave ravnotežu. U trpezarijama su praktične jer možete skloniti servise za ručavanje, višak tanjira, kuhinjske uređaje koje ne koristite često.

U hodniku koji je često zaboravljena prostorija, komoda može ostaviti jak utisak. Iznad nje okačite ogledalo jer se možete na brzinu oglednuti pre nego što izađete iz doma, a imate i prostor za spuštanje ključeva i kesa kad se vratite kući.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak