Nastavlja se saradnja Srba iz Slovačke i Štajerske

RTS 09.05.2018 10:41
Nastavlja se saradnja Srba iz Slovačke i Štajerske


Srbi iz slovenačke i austrijske Štajerske proslavili su danas u Radencima u Sloveniji deset godina veoma uspešne saradnje sa Srbima iz Saveza srpskih društava iz Slovačke.Na poziv Rada Bakračevića, predsednika Srpskog kulturnog društva Štajerska zajednica iz Maribora u Radence su doputovali Stane Ribič, predsednik Saveza srpskih društava Slovačke i Anica Ribič, predsednica Srpskog kulturnog društva iz Bratislave.

U prijateljskom razgovoru predstavnici Srba iz Slovačke i Slovenije analizirali su desetogodišnju saradnju i dogovorili da se nastavi međusobna saradnja u kulturi i sportu i da se zajedničkim akcijama povežu sa Srbima iz matične domovine.

Usvojen je predlog Staneta Ribiča, da se septembra ove godine organizuje u Bratislavi susret Srba iz Štajerske zajednice, koji bi sa svojim članovima literarne sekcije predstavili deo srpske kulture. Takođe je dogovoreno da članovi foto sekcije u slovačkom gradu Trnavi u isto vreme organizuju izložbu svojih fotografija, koje su napravili na Svetoj Gori Atos u Grčkoj. Dva člana foto sekcije društva Rade Bakračević i Zdravko Majstorović predstaviće svoje fotografije na kojima su zabeleženi detalji srpske carske lavre manastira Hilandar.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak