Поводом Дана победе богат програм у центру и Кинеској четврти

Дневник 09.05.2018 10:38
Поводом Дана победе богат програм у центру и Кинеској четврти


У духу обележавања Дана победе над фашизмом, у Новом Саду ће сутра бити одржано велико славље на три места. Том манифестацијом Новосађани ће уједно прославити и титулу Најбољег великог европског фестивала, коју је Егзит недавно освојио, и то по други пут у овој деценији.Музички програм почеће већ у 19.30 часова, кад ће у оквиру традиционалне манифестације „Ритам Европе“, у организацији Студентског културног центра Нови Сад, на Тргу слободе наступити новосадски састав „Три капљице“, након којих ће на централном новосадском платоу од 20.20 часова на бину изаћи њујоршки бенд „The Toasters“. Славље се наставља у 21.40 часова наступом популарног рок састава из слободарске Ријеке „Лет 3“, а у 23 часа на сцену долазе легенде домаће и регионалне музичке сцене „Дисциплина кичме“.

Журка у духу прославе Егзитове титуле биће настављена у популарном новосадском клубу „Квотер“, где програм почиње већ од 22 часа. Наступиће Душан Николић б 2 б Рани, а након њиховог сета од 23.30 часова посетиоце очекује сарајевски теч-хаус „After Affair“. Победничка фешта наставиће се у један сат после поноћи уз француског техно барда Задига и трајати све до пет сати уз б 2 б сет домаћих техно хероја Авоида и Клауса.

Поводом Дана победе, у организацији Фондације „Нови Сад 2021“, 9. и 10. маја у „Студију М“ ће бити одржана конференција на којој ће бити представљене различите праксе у Европи и региону о одрживости културних простора. Кључно питање овог дијалога јесте како су културни простори успели да прилагоде своју улогу друштвеног и едукативног субјекта захтевима за економском самоодрживошћу. Такође, питање је да ли су и на који начин успели да задрже своју независну улогу у односу на званичну државну културну политику и идеологију, и тиме (п)остану кључни елеменат развоја заједнице и друштва. На конференцији "Неутрално" учествују менаџери неких од најуспешнијих културних простора из Немачке, Аустрије, Француске, Шведске, Италије, Словеније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије. Кроз четири панела и две радионице учесници ће упознати различите приступе и моделе у управљању и одрживости простора за културу. На конференцију је пристигао велики број пријава из земље и региона (Румунија, Мађарска, Црна Гора, Хрватска), као и из Италије, Пољске и Немачке.

Конференција се реализује уз подршку „EUNIC“ кластера, Гете института, Амбасаде Шведске у Београду, Аустријског културног форума и Француског института.

Улаз на програме у оквиру Дана победе је бесплатан, док је за учешће на конференцији "Неутрално" потребно пријавити се путем апликационог формулара на сајту Фондације „Нови Сад 2021“.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak