Sarajevo: Park u centru grada postao naselje migranata

Novosti 08.05.2018 11:22
Sarajevo: Park u centru grada postao naselje migranata


U starom delu Sarajeva, tačno preko puta Gradske većnice, nedaleko od Baščaršije, nastalo je improvizovano šatorsko naselje u kojem boravi stotine ilegalnih migranataU starom delu Sarajeva, tačno preko puta Gradske većnice, nedaleko od Baščaršije, nastalo je improvizovano šatorsko naselje u kojem boravi stotine ilegalnih migranata, a vlasti BiH ništa ne preduzimaju kako bi taj problem rešile, piše portal klix.ba.
 
Kako se navodi, dok se nadležni ne dogovore na koji način će rešiti taj problem, situacija kod Većnice se pogoršava, migranti pristižu, a građani strahuju od izbijanja bolesti, jer migranti nemaju uslove za održavanje higijene.  
 
"Najveći problem je smeštaj, nedostaju nam i šatori, sinoć su dvojica migranata spavala na otvorenom. Građani i dalje pomažu i policija je uvek tu, dežura, nema nikakvih problema i incidenata, nekada se oni između sebe posvađaju, ali to nije ništa zabrinjavajuće", rekla je jedna od građanki. 
 
Portparolka sarajevskog MUP-a Suvada Kuldija rekla je da do sada nije bilo narušavanja javnog reda. 
 
"Mišljenja građana su podeljena. Mnogi pomažu migrantima, dok drugi osuđuju one koji to rade i zahtevaju da se ovaj problem reši. Nema nikakvih većih problema, a svi manji incidenti koji su zabeleženi nastali su zbog njihovog međusobnog neslaganja. I kada policijski službenici izađu na teren, oni ne žele da podižu nikakve prijave", rekla je Kuldija.   
 
Prema podacima granične policije, od početka ove godine registrovan je ulazak više od 2.000 migranata, ali nije poznato koliko njih je ostalo u BiH, a koliko je nastavilo put prema zemljama Evropske unije.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak