Kokoškov pomera NBA granice

Novosti 06.05.2018 20:03
Kokoškov pomera NBA granice


Amerikanci već dva dana komentarišu angažman srpskog trenera u Finiksu. Skariolo: Ne zaboravite da je bio pomoćnik u šest NBA klubovaKOLIKO je vest o angažovanju Igora Kokoškova za prvog trenera NBA ligaša Finiks Sansa bila udarna juče u Srbiji, toliko je i u Americi. Prvi Evropljanin u istoriji NBA lige koji je postao glavni trener jednog kluba, pravi je medijski hit u američkim medijima koji su otišli i korak dalje, pa su u petak častili svoje čitaoce naslovima tima: "Kokoškov je trener koji pomera granice" ili "Istorijski dan za NBA", sve do konstatacije da je ova promocija stigla u ruke mladog stručnjaka koji je svojim radom zaslužio klupu Sansa.

Istovremeno, ne prestaju da stižu i poruke podrške mnogobrojnih košarkaša i trenera koji su u pojedinim periodima svoje karijere sarađivali sa Kokoškovim.

- Ovo je veliki dan i velika vest za sve evropske košarkaške trenere i evropsku košarku. Ne zaboravite da je Kokoškov bio pomoćni trener u šest NBA klubova - poručio je aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo.

Dok brojni srpski treneri ne postanu aktivni na društvenim mrežama i dok se domaća javnost još ne navikne da je Kokoškov rođen pre 46 godina u Beogradu i da je tek sa 28 leta otputovao u Ameriku, dotle ostaje da skupljamo reakcije onih koji su u SAD, Gruziji ili Sloveniji mogli da shvate koliko dobrog trenera je dobio Finiks Sans

POSVEĆENOST

IGOR Kokoškov se na zvaničnoj internet-strani Juta Džeza, njegovog aktuelnog kluba, oglasio kratkim saopštenjem za javnost.

- Dobio sam sjajnu priliku da se dodatno razvijam kao trener u Finiksu, gde su moja porodica i kuća poslednjih deset godina. Trenutno smo u plej-of seriji sa Hjustonom, a tek posle nje ću svu svoju energiju usmeriti ka Sansima - poručio je Kokoškov.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak