Majci dečaka piromana šest meseci robije

Novosti 05.05.2018 22:41
Majci dečaka piromana šest meseci robije


Izrečena presuda Draginji Jovanov, čiji je sin zapalio beskućnika u Novom Sadu. Kriva zbog zapuštanja i zlostavljanjaNOVOSAĐANKA Draginja Jovanov, majka dečaka koji je decembra 2016. godine u Novom Sadu zapalio Dragutina Todorčevića (64), koji je podlegao povredama, osuđena je na šest meseci zatvora. Ova kazna izrečena joj je u Osnovnom sudu u Novom Sadu zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog deteta o kojem je bila dužna da se stara.

Kako navode u novosadskom Osnovnom sudu, izvedeni su svi usvojeni dokazi, posle čega je glavni pretres završen. Postupajući sudija je odmah izrekla i presudu, a okrivljena majka je bila prusutna.

- U navedenu kaznu biće uračunato i vreme koje je okrivljena provela u pritvoru - predočavaju u Osnovnom sudu. - Na ovu odluku suda stranke u postupku imaju pravo žalbe drugostepenom sudu.

Majci, sada trinaestogodišnjaka je 2. februara 2017. godine na predlog Osnovnog tužilaštva, posle saslušanja, određen pritvor kako bi se obezbedilo njeno prisustvo za nesmetano vođenje postupka, kao i zbog opasnosti od bekstva. Njen branilac se, međutim, žalio na tu odluku, pa je Draginja, posle samo jednog dana provedenog iza "rešetaka", puštena da se brani sa slobode. Dok je trajao postupak, majka se nije odazivala na sudske pozive, a njeno prisustvo na glavnom pretresu je pokušavano da se obezbedi i uzpomoć policije.

Dečak koji je posle nemilog događaja smešten u Dom za maloletnike u Pančevu, u noći između 12. i 13. decembra 2016. godine oko 3.30, sa još jednim vršnjakom i jednim 13-godišnjakom, obreo se na Bulevaru oslobođenja 21 u Novom Sadu. Šetajući u gluvo doba noći, naišli su na Todorčevića koji je spavao na dušeku pokriven kartonima. Tu, pored njega je bio i Zoran Todorović (66).

Dvanaestogodišnjak je upaljačem zapaljene novine bacio na Todorčevića, a plamen je počeo da se širi, zahvatio je i odeću usnulog i promrzlog čoveka. Dečaci su posle toga pobegli odatle, ali su nekoliko sati kasnije identifikovani i pronađeni.

Nesrećni čovek je zbog teških opekotina, nekoliko sati kasnije preminuo u Urgentnom centru, a plamen je lakše povredio i Todorovića.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak