Plenković: Dačić ne prati igru i ne zna istoriju

B92 05.05.2018 21:05
Plenković: Dačić ne prati igru i ne zna istoriju


Premijer Hrvatske Andrej Plenković u intervjuu za RTL govorio je odnosima te zemlje sa Srbijom, te naveo da Beograd mora mnogo toga da uradi.Na pitanje da li je predsednik hrvatskog Sabora dobro postupio napustivši Beograd posle incidenta u Skupštini Srbije, Plenković navodi da jeste i da se takve stvari ne dopuštaju.

“Hrvatska je bila jako dobar domaćin Vučiću, tako nešto nije moglo da se dogodi“, rekao je on.

Na pitanje da li je razgovarao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, Plenković kaže da se nije čuo s njom.

“Nema potrebe nakon svih izjava od strane njihovog ministra, krajnje neprimernih, koje naše odnose vode nazad, a ne napred. Dalje – postupno. Relaksiraće se to. Hrvatska je članica EU i NATO, Srbija mora mnogo toga da napravi“, dodao je on.

Ipak naglašava da ne treba govoriti o blokadama, ali i da Srbija “pitanje Šešelja mora da reši sama sa sobom, a Ivica Dačić ne prati igru i ne zna istoriju“.

Da podsetimo, nakon incidenta u Skupštini Srbije u kojem je lider SRS gazio hrvatsku zastavu, hrvatska parlamentarna delegacija je prekinula posetu Beogradu. Premijerka Ana Brnabić je tvrdila da je zvala telefonom hrvatskog kolegu, ali da se on nije javio.

Nekoliko dana nakon toga srpskom ministru odbrane zabranjen je ulazak u Hrvatsku, na šta je Srbija odgovorila recipročnom merom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak