Korak po korak - Kako da koristite "skajp"

Novosti 03.05.2018 10:04
Korak po korak - Kako da koristite "skajp"


Komuniciranje putem "Skajpa" i dalje je jedan od najpopularnijih, ali i jednostavnih načina da putem video-poziva razgovarate sa dragim osobamaKOMUNICIRANjE putem "Skajpa" i dalje je jedan od najpopularnijih, ali i jednostavnih načina da putem video-poziva razgovarate sa dragim osobama. Putem konekcije na internet, bez skupih telefonskih poziva, najstariji sugrađani uz kratku obuku imaju mogućnost da ih vide i razgovaraju sa decom ili članovima šire porodice, čak i ako su hiljadama kilometara udaljeni. "Skajp" služi i za dopisivanje, ali je popularan zbog toga što ima mogućnost za prenos video i audio zapisa uživo.

Prateći korak po korak, možete instalirati "Skajp", a potom i kreirati sopstveni nalog putem koga ćete se povezati sa željenim osobama. Za ovaj vid razgovora neophodan vam je računar ili laptop i uslov da je on povezan na internet, kablovski ili putem vaj-faj konekcije. Takođe potrebno je da imate veb-kameru i mikrofon. Instalacija i otvaranje naloga nije težak posao, ali ako se slabije snalazite sa računarom, možete da zamolite nekog mlađeg da vam odradi taj posao.

PRVI KORAK

Nakon što ste završili instalaciju, "Skajp" će se pokrenuti sam i pitati vas za korisničko ime i lozinku. Naravno, ukoliko do sada niste koristili ovaj program, nemate napravljen nalog, te ćete stoga kliknuti na dugme na kom je ispisano Don't have a Skype Name? Kada kliknete otvoriće vam se formular u koji treba da unesete vaše puno ime, korisničko ime, i dva puta unesete lozinku, kao i na kraju da prihvatate njihove uslove korišćenja. Nakon završetka prvog koraka registracije kliknete na dugme next, i dobijate drugi formular koji vas pita za adresu vaše elektronske pošte. Ovo je jedino obavezno polje u ovom delu formulara, ostala polja možete preskočiti, odnosno ne popunjavati ih.

DRUGI KORAK

Nakon ovog koraka pojaviće vam se opcija da kliknite na dugme Sign in i proces pravljenja naloga je započet. Može biti prekinut ukoliko je pronađena neka greška u prethodnim formularima ili uspešan ukoliko je sve u redu. Najčešća greška je da ste odabrali prekratko ili zauzeto korisničko ime. Zato, morate se vratiti i izabrati duže ime i nastaviti dalje. Ukoliko je sve uspešno, dobićete pozdravnu poruku sa "Skajpa" na kom su kraća uputstva i poruke dobrodošlice. Ovo možete ugasiti. U pozadini se pokrenuo i sam program "Skajp".

TREĆI KORAK

Kako biste počeli da se dopisujete, morate znati korisničko ime ili neke podatke osobe sa kojom želite da se dopisujete. Jednostavno idite na dugme New -> New Contact, unesite podatke osobe, i idite na dugme Find. Kada je pronađete, možete je dodati u svoj spisak prijatelja, poslati joj poruku ili je pozvati. Telefoniranje sa osobama preko "Skajpa" je potpuno besplatno.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak