10 super saveta za udobniji mali stan

Zadovoljna.hr 30.04.2018 14:49
10 super saveta za udobniji mali stan


Živite u malom stanu, a želite da uživate u prostranom i komfornom domu? Ne očajavajte, nudimo vam 10 fantastičnih trikova koji će vaš dom učiniti za nekoliko puta većim...Mnogi od vas smatraju pravim izazovom uređenje malog prostora i kako najbolje rasporediti nameštaj. Na našu sreću postoje saveti koji olakšavaju taj zadatak.

1. Pustite nameštaj da "lebdi"

Odvojite nameštaj od zida 8 do 10 centimetara ili dodajte uzak sto u taj prostor. Naime, ostavljanje prostora stvara iluziju da je zid dalje nego što zapravo jeste.

2. Otvorite sobu

Da ne bi prozori i vrata bili blokirani, nameštaj odmaknite od njih. Tada će se soba činiti većom čak i pre nego što zakoračite u nju.

10 super saveta za udobniji mali stan

3. Dodajte pruge

Pruge mogu izdužiti sobu. Tako da slobodno izaberite tepih ili kauč na prugice, pa ih poravnajte po dužini sobe.

4. Okačite predmete niže

Umetničke slike ili fotografije okačite na zid niže nego inače. Otvaranjem zidova dobićete dodatno ogoljeni prostor, pa će se soba činiti većom.

5. Eksperimentišite sa uglovima

Rasporedite nameštaj dijagonalno. Takav način slaganja prostora privlači vašu pažnju veće ili središnje mesto u sobi.

6. Reflektujte prostoriju

Strateški rasporedite ogledala po sobi kako biste je proširili. Takođe, za najpogodniji efekat, rasporedite ogledala po dužini sobe.

10 super saveta za udobniji mali stan

7. Razdvojte svetlost

Umesto jednog izvora svetlost razmestite po sobi. Kako svetlo popunjava tamnije delove tako oči privlače različiti uglovi sobe.

8. Pravite mesto za prolaz

Ne zaboravite na onaj deo prostora kojim ćete hodati. Ovo je posebno važno za prostorije koje imaju dvoja vrata. Put kojim ćete hodati ostavite potpuno slobodnim i prolaz usmerite pored kutka za sedenje, a i kroz njega.

9. Zadržite udobnost

Stoliće i svetiljke rasporedite tako da su vam blizu kada se smestite na kauč. Ako imate kauč na razvlačenje onda uzmite u obzir da vam treba prostora za prolazak između stolića i razvučenog kauča.

10. Odlučite se za prozirnost

Iskoristite prednost staklenih stolova i nameštaja sličnog materijala jer će njihova transparentnost sobi dati volumen. Naime, staklo i pleksiglas pojačavaju svetlost pa joj dopuštaju da zrači prostorijom.

10 super saveta za udobniji mali stan


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak