Kako da pobedite bore (bez botoksa)

Mondo 29.04.2018 13:54
Kako da pobedite bore (bez botoksa)


Da, moguće je. Evo šta bi trebalo da radite.Bore su opaki mali neprijatelji, protiv kojih su sva sredstva dozvoljena!

Ali, postoji i drugačija perspekitva.

Bore su mala svedočanstva svih naših godina sreće, osmeha, ljubavi, koncentracije (sećate se kako ste se nekad mrštili mučeći se nad zadatkom iz matematike u srednjoj školi), tuge i zabrinutosti… Svega onoga što nas čini ljudima.

Razmislite samo o nazolabijalnim borama, onim koje se protežu od korena nosa, sa obe strane,ka uglovima usana, formirajući obraze kad se osmehnemo, ili one sićušne borice oko očiju koje zaigraju kad se iskreno smejete? Zamislite koliko bismo neprirodno izgledali kad bi one sasvim nestale? Gotovo neljudski, zar ne?

Ono što je dobro je što s godinama dolazi i mudrost, pa većina ljudi shvati, neki pre neki kasnije, da zdravlje, lepota i to koliko i čime zračite nema nikakve veze s godinama.

Ali, ako želite malo da pripomognete prirodi, evo šta biste mogli da pokušate, tako da i te borice koje imate budu samo ukras koji vašem licu dodaju godine koje prolaze. Ovih nekoliko koraka, dokazala su istraživanja, mogu vam pomoći da zadržite ono najlepše na vašem licu, bez posezanja za iglama i skalpelima.


Koristite serume sa antioksidantima

Svakoga dana pre kreme koju uobičajeno koristite, nanesite malo seruma koji sadrži antioksidante, vitamine C ili E. Oni će neutralisati oštećenja nastala izlaganjem UV zracima i zagađenom vazduhu.

Zaštita od sunca

Svakoga dana, bez izuzetka na kožu nanosite proizvod sa zaštitnim faktorom najmanje 30. Ako nemate živaca za odvojeno sredstvo u te svrhe, birajte hidratantnu kremu koja ima i SPF 30.

Hidratacija

Jednom ili dva puta u toku dana, nanosite na lice hidratantnu kremu. Ona pomaže koži da zadrži vlažnost i elastičnist i obnavlja prirodni zaštitni sloj koji ne dozvoljava prljavštini da prodre u dublje slojeve kože.

Pažljivo uklonite šminku i temeljno operite lice svake večeri

Skinite šminku svake večeri pre tuširanja, a lice operite blagim sredstvnom. Jako je važno da taj ritual ne preskačete ni kad ste umorni, jer na taj način uklanjate sve što bi moglo da izazove iritaciju kože - ostatke šminke, prljavštinu, bakterije, masnoću i slobodne radikale.

Ne plašite se retinoida

Možda mislite da su sredstva koja ih sadrže suviše jaka, ali vrlo mala količina (veličine zrna graška recimo) koju ćete naneti na lice svake večeri, otvoriće začepljene pore, usporiti pojavu bora, sprečiti izbijanje bubuljica.

Radite piling, ali ne preterujte

Jednom ili dvaput nedeljno uraidite piling nekim nežnijim sredstvom. Ako imate osetljivu kožu, dovoljno je i da lice istrljate navlaženom frotirskom rukavicom ili peškirom, jer tako malo bolje kontrolišete proces i možete da prilagodite pritisak, piše Women's Health.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak