Vučić: Šta ja to ostalo da predam, što oni pre mene već nisu?

Vesti 25.04.2018 14:42
Vučić: Šta ja to ostalo da predam, što oni pre mene već nisu?


U Srbiji možete da izmišljate šta god hoćete i ne vrede ni argumenti, ni činjenice, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom primedbi dela opozicije da se sastajao sa Sorosom, Levandovskim, te da je tajno pregovarao o razmeni teritorija u južnoj Srbiji za kosovsku stolicu u Ujedinjenim nacijama.Na to je, kaže, već više puta pokušao da odgovori, a onda zapitao:

- A šta to ja da predam, što ti ljudi, koji to govore, poput Đilasa, Jeremića, već nisu predali i izgubili. Šta s Kosovom koje je proglasilo nezavinost, šta da predam - Crnu Goru?.

Kako je naveo, Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008, a "oni su tome dali pravnu legitimaciju 2011. i 2012".

A kad je reč o Kosovu, kaže da narodu i građanima želi da otvoreno kaže da naša situacija nije ni malo ružičasta.

- Ali, šta to njih briga, a šta je to nešto drugačije od onog što se već zna, ali lakše je da se to prebaci na nekog trećeg, tako da njihove su reakcije glupe, a kad su na Kosovu palili srpske crke reakcije su bile još gluplje - kad je proglašena nezavisnost šta je bila reakcija Srbije - ćutanje, međusobne svađe i bez ikakvog odgovora - primetio je.

Slično je i s pričom da sam se video u Njujorku sa Sorosom, a tamo sam bio s ćerkom, ona ima 16 godina i teško je pomešati je s čovekom Sorosevih godina, dodao je Vučić.

- Ali šta njih briga, tim gore po istinu, hoćete stalno to da me pitate, da svaki dan moram da se pravdam - zapitao je...

Pomenuo je i da je prethodna vlast govorila često i time se hvalila, o diplomatiji na steroidima, a "taj isti Vuk je pričao da će da spase Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde, a samo su naneli štetu Srbiji za koju sada plaćamo najvišu cenu".

- Mislite da ne treba da platimo sada tu cenu, hoćete da vas predsednik laže, obmanjuje? Onda izaberite nekog drugog, takvog koji neće da otvara fabrike, da gradi puteve i pruge, kliničke centre... a šta je od toga bilo urađeno ranije - zapitao je predsednik.

Navodi da je za sve to bilo potrebno da se stvori drugačija slika Srbije, a da za takve laži koje o njemu iznose politički protivnici nije dovoljno ni da im Levandovski otvoreno u lice kaže da lažu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak