Prijave za vrtić i elektronskim putem

RTV 25.04.2018 13:26
Prijave za vrtić i elektronskim putem


Juče je objavljen konkurs za upis dece u vrtiće "Radosnog detinjstva". Mnogo je roditelja koji podnose prijave, pa se stvaraju gužve. Ipak, to će se uskoro promeniti, budući da će se prijavljivanje može uraditi i elektronskim putem. Novi sistem od danas funkcioniše, a mi smo proverili koliko roditeljima to odgovara.Iako je bilo najavljeno, prijavljivanje dece za upis u vrtiće elektronskim putem, prvog dana konkursa, nije bilo moguće. Razlozi su tehničke prirode, objašnjavaju u upravi "Radosnog detinjstva", ali to nije sprečilo roditelje da, po staroj navici, lično na šalterima podnesu prijave.

Na raspolaganju je 1.561 slobodno mesto - najviše u jaslicama 724, dok je preostalih 837 predviđeno za celodnevni i poludnevni boravak. Prijava putem interneta donosi roditeljima mnoge pogodnosti - možete to uraditi od svoje kuće, subotom ili nedeljom, i ono što je najviše i mučilo roditelje – izbeći ćete nepotrebne gužve, napominju u upravi "Radosnog detinjstva".

"Kad popune ime i prezime deteta, datum rođenja, matični broj, sve dalje, recimo kad roditelj to napiše mi automatski dobijamo izvod iz matične knjige rođenih, mi ćemo to odštampati, ako su roditelji zaposleni mi iz PIO fonda dobijamo potvrdu da su roditelji zaposleni", rekla je Ružica Svorcan.

Tokom konkursa za ovu godinu, 2017/2018-tu, pristiglo je oko 4.800 prijava, dok je oko 1.300 dece ostalo na listi čekanja. I roditelji i u upravi „Radosnog detinjstva", nadaju se da bi ta lista ove godine mogla biti smanjena zbog nešto većeg broja slobodnih mesta. O sadržaju konkursa roditelji mogu da pročitaju i na sajtu ustanove - predskolska.rs, a dokumentacija se može predati do 9-og maja, kada se konkurs završava.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak