Tek izabrani upravnici zgrada podnose ostavke: Previše obaveza, malo para i problematične komšije

Telegraf 24.04.2018 22:39
Tek izabrani upravnici zgrada podnose ostavke: Previše obaveza, malo para i problematične komšije


Tek što su se prihvatili posla upravnika zgrade, mnogobrojni "funkcioneri" odlučili su da podnesu ostavku.Nedovoljno poznavanje zakona, previše obaveza bez novčane nadoknade, ali i nemogućnost da sa komšijama nađu zajednički jezik pojedine tek izabrane rukovodioce zgrada primorali su da dignu ruke od svega, pišu Večernje novosti.

Kako su želeli da što pre registruju stambenu zajednicu i ovu obavezu skinu s vrata, posla upravnika pojedinci su se prihvatili neupućeni u zakonske propise. S jedne strane pretrpani zahtevima stanara, a s druge strane nemogućnosti da ih obave na vreme, dovedeni su u poziciju više ne žele da upravljaju stambenim objektom.

- Uselila sam se u novu zgradu i izabrali smo upravnika zgrade, na njegov zahtev. Trebalo je angažovati firmu za čišćenje zgrade, regulisati račune za struju, Infostan, a on to nije bio u stanju da završi. Zbog njegovog neangažovanja svi smo trpeli - kaže Milica N. iz naselja Vojvode Vlahovića.

Iako smo bili voljni da mu pomognemo, on nije prihvatao sugestije. Zbog toga je odlučio da podnese ostavku. Iako smo mislili da smo sredili sve, sada ponovo moramo da biramo upravnika ili da čekamo prinudnog.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak