Panika u Torontu: Kombi uleteo među pešake, strahuje se da ima mrtvih

Blic 23.04.2018 21:30
Panika u Torontu: Kombi uleteo među pešake, strahuje se da ima mrtvih


Najmanje dve osobe su poginule, a 10 je povređeno kada je kombi uleteo u pešačku zonu u Torontu, prenele su strane agencije.Kombi je nakon toga napustio mesto nesreće, ali je ubrzo pronađen u blizini napada. Muškarac koji ga je vozio je uhapšen. Policija nije objavila ime, godine i mogući motiv napadača.

Incident se desio u 13.30 po lokalnom vremenu na raskrsnici ulice Jong i Finč avenije. Ne zna se da li se radi o terorističkom napadu.

Policija još nije saopštila tačan broj stradalih i povređenih, ali lokalni medije tvrde da su najmanje dve osobe izgubile život. Na licu mesta viđene su ekipe hitne pomoći, dok su policajci naoružani puškama.

"Dobili smo dojavu da se beli kombi popeo na trotoar i vozi po njemu. Udario je osam do deset ljudi, brojke još nisu potvrđene", rekao je Geri Long portparol policije u Torontu za kanadski "Global News".

Jedan od svedok rekao da je vozač gazio sve pred sobom - ljude, hidrante, poštanske sandučiće...

"Video sam da su osobe letele u vazduh. Bilo ih je šest ili sedam. Delovalo je kao na filmu. Mislim da su bili mrtvi", ispričao je očevidac.

Policija je obavestila da je došlo do pucnjave u delu Toronta poznatijem kao Dandas i Čestnat, ali nije poznato da li su ova dva incidenta povezana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak