Šešelj: I ako zabrane, mi dolazimo u Hrtkovce

Mondo 23.04.2018 10:50
Šešelj: I ako zabrane, mi dolazimo u Hrtkovce


Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) i u Hagu osuđeni zločinac protiv čovečnosti Vojislav Šešelj je povodom zabrane političkih skupova u Hrtkovcima, rekao da MUP nema tu nadležnost.Ministarstvo unutrašnjih poslova nema nadležnost da nešto odobrava ili ne odobrava već joj s samo prijavljuje skup, kaže Šešelj povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da u Hrtkovcima neće biti dozvoljeno nijedno okupljanje 6. maja,

"Ako se ispune zakonski uslovi za zabranu, onda mogu da zabrane. A oni nemaju nijedan zakonski uslov da se miting zabrani", rekao je Šešelj agenciji Beta.

On je kazao da će se SRS na vreme žaliti na odluku ako miting bude zabranjen.

"Ali mi idemo tamo".

Prema njegovim rečima, ako postoji faktor rizika onda oni moraju da odobre skup onome ko je prvi prijavio, a onima koji kasnije prijavili skupove da im kažu da odrede neki drugi dan.

"Prvi smo mi prijavili i mi garantujemo za bezbednost skupa. Ispunjavamo sve uslove, i redarsku službu i sve što je potrebno", rekao je Šešelj.

Stefanović je danas rekao da je više političkih organizacija najavilo skupove za 6. maj u Hrtkovcima, ali da neće biti dozvoljeno organizovanje bilo kakvih skupova.

SRS je pre nekoliko dana najavila je da će 6. maja održati miting u Hrtkovcima, mestu u Vojvodini u kome je predsednik SRS-a Vojislav Šešelj pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi suda u Hagu, počinio ratni zločin primoravanja Hrvata na iseljavanje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka najavili su organizovanje kontramitinga, "ukoliko MUP ne zabrani okupljanje radikala u tom mestu istog dana".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak