Top 5 mesta za fotografisanje u Veneciji

Lepota i zdravlje 21.04.2018 22:23
Top 5 mesta za fotografisanje u Veneciji


Može li se pomisliti na ovaj divan grad a ne setiti Kazanove? Egzotični, trgovački centar koji je od davnina spajao istok i zapad je zaluženo jedan od najromantičnijih gradova sveta.Njegova renesansna arhitektura sa primesama vizantijskih umetnosti, stvara neodoljivo umetničko delo koji je nepresušna inspiracija svima nama koji volimo da fotografišemo a i da se nađemo na fotografijama. Nije potreban poseban vodič za slikanje u Veneciji, jer je svaki kutak slika za sebe ali ipak evo nekoliko predloga za najlepše pozadine na vašim slikama.

Trg Sv. Marka

Naravno ne možete doći u Veneciju a da zaobiđete ovaj veličanstveni trg. Na njemu se nalazi velelepna bazilika Sv. Marka. Ova raskošna građevina koja je takođe bila poznata pod imenom „Zlatna crkva“ (Chiesa d’Oro), sagrađena je u 11.veku i predstavlja jedinstven primer statusa i moći nekadašnjih Venecijanaca. Trg je uvek ispunjen turistima, međutim čak i tada ne gubi se njegov šarm i lepota. Naročito što uvek ima puno golubova koji mogu samo da doprinesu magičnosti vaše fotografije. Naravno, uvek se možete probuditi jako rano i zateći skoro prazan trg što bi bilo idealno za fotografisanje.

T Fondaco dei Tedesci – DFS

Jedan od najveličanstvenijih tajnih pogleda na Veneciju se može naći ni manje ni više nego na vrhu luksuzne robne kuće. Kada se progurate kroz košnicu turista na Rialto mostu, dolazite u oazu mira i mirisa koju nudi robna kuća – DFS. Ova robna kuća nudi duty free (bez poreza) proizvode a svi butici su besprekorno uklopljeni u dekor nekadašnje arhitekture zgrade. Iako je samo rezervisana za malo dublje džepove, svako se može popeti do vrha gde se možete besplatno registrovati na kompjuterima radi vaših 15 minuta na terasi. U zavisnosti od gužva, termine za ulazak na terasu imate na svakih 15 minuta do pola sata. Za to vam je samo potrebna e-mail adresa a wifi je besplatan i najbrži koji sam iskusila u Italiji. Na ovaj način se izbegavaju gužve i svako može nesmetano uživati u pogledu ili se grozničavo slikati do poslednje sekunde – kao što sam to ja radila Više ovih slika možete pronaći na mom instagram profilu https://www.instagram.com/maxytravelette/?hl=sr

Gondole

Ukoliko možete sebi priuštiti vožnju u godolama kanalima Venecije za 80 do 150 evra, to će vam definitivno osigurati neke od najlepših slika. Međutim, ne brinite ukoliko niste voljni da potrošite toliko. Kod mosta Rialto je mnoštvo lepih gondola koje svakako možete ubaciti u neku od svojih fotografija. A još lepši prizor je kada naiđete na gondolijera u uskim kanalima dok vi stojite na nekom od pregršt venecijanskih mostova.

Rialto

Most Rialto je najstariji od četiri mosta preko Grand Kanala. On predstavlja jednu od arhitektonskih ikona Venecije pa ne čudi što se ubraja u najposećenija turistička mesta u Veneciji. Pošto je na njemu uvek gužva, dobru sliku možete dobiti jedino ako ste ratoborni i imate vrlo brzog fotografa. Naravno, ja sam našla način da zaobiđem gužvu i uz vruću čokoladu dobijem i divan pogled na most u jednom od kafea ispod mosta. Da se ne lažemo, kada sednete tu, ne plaćate piće već i pogled, ali takvo iskustvo mislim da vredi.

Santa Maria della Salute

Mislim da je zahvaljujući našem Lazi Kostiću svako čuo za ovu zanosnu građevinu, a ko nije bio upoznat sa pesmom sigurna sam da je gledao bar par epizoda nedavno emitovane serije o našem pesniku. Prilikom ulaska na trg Sv. Marka sa vode, ova lepotica će vas dočekati i pozdraviti sa leve strane Punta della Dogana. Ova barokna bazilika u kombinaciji kanala i raznobojnih kuća osigurava divne fotografije iz Venecije. Ovde i nema puno ljudi, naročito u periodu između 12 i 15 časova kada je zatvorena za turiste, pa je to odlična prilika za slikanje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak